Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 09:18

Καταδίκες για άλσος και πηγές Κουμπέ - Ποιοί αθωώθηκαν

Γράφτηκε από την
Καταδίκες για άλσος και πηγές Κουμπέ - Ποιοί αθωώθηκαν

 

Την ενοχή της κατηγορουμένης, η οποία διεκδικούσε μια έκταση στο άλσος της Κάτω Μέλπειας και τις πηγές Κουμπέ, αποφάσισε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καταδικάζοντάς την σε 8 χρόνια κάθειρξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης τον αδελφό και τον σύζυγο της 71χρονης γυναίκας, ενώ αθώωσε τον συμβολαιογράφο, τον δικηγόρο και τον τοπογράφο μηχανικό. Να σημειωθεί ότι τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν χωρίς την επιβαρυντική περίσταση, γιατί το δικαστήριο έκρινε πως η αξία της επίδικης έκτασης δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Θυμίζουμε ότι η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη ήταν για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, ποινή κάθειρξης 5,5 χρόνων, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου, επέβαλε το δικαστήριο στον αδελφό της για άμεση συνέργεια. Ο 90χρονος σύζυγός της καταδικάστηκε για απλή συνδρομή σε φυλάκιση 2 χρόνων, και αυτός με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Αντίθετα για τον συμβολαιογράφο Οιχαλίας, έναν τοπογράφο μηχανικό Καλαμάτας και έναν δικηγόρο Αθηνών, οι οποίοι βαρύνονταν με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωσή τους, λόγω αμφιβολιών.   

Οι 6 κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 20 Σεπτεμβρίου και η ακροαματική διαδικασία  ολοκληρώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου μετά από πέντε συνεδριάσεις, και χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. 

Σε βάρος των 6 κατηγορούμενων είχε καταθέσει μήνυση στις 13 Ιουλίου 2010 ο τότε πρόεδρος της Κάτω Μέλπειας του πρώην Δήμου Ανδανίας. Στη μήνυση υποστήριζε ότι η κατηγορούμενη με έγγραφά της άρχισε το 2008 να αμφισβητεί την κυριότητα της κοινότητας στο άλσος. Παράλληλα κατονόμαζε ως συνεργούς και συμπαραστάτες τον συμβολαιογράφο που έκανε τη διαθήκη του πατέρα της, τον τοπογράφο μηχανικό που έκανε το τοπογραφικό της κληρονομιάς, το σύζυγο και τον αδερφό της κατηγορούμενης, καθώς και έναν δικηγόρο Αθηνών. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER