Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 16:28

10 χρόνια κάθειρξη σε Γεωργιανό διαρρήκτη, που ήρθε για... πλιάτσικο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
10 χρόνια κάθειρξη σε Γεωργιανό διαρρήκτη, που ήρθε για... πλιάτσικο στην Καλαμάτα

 

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν Γεωργιανό κατηγορούμενο, που ήρθε για... πλιάτσικο στην Καλαμάτα από την Αθήνα, μαζί με ομοεθνή του, πρόπερσι στις 24 Ιουλίου. Ο συγκατηγορούμενός του διέφυγε μαζί με τα κλοπιμαία, έχοντας κάνει την τύχη του· οι κατηγορούμενοι είχαν βουτήξει 35.000 ευρώ τα οποία βιοτέχνης φύλαγε στην αποθήκη της πολυκατοικίας όπου έμενε, για να τα σώσει από το φημολογούμενο "κούρεμα" των τραπεζικών καταθέσεων! Και ο έτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε χθες ερήμην σε 10 χρόνια κάθειρξη. 

Οι δυο τους έσπαζαν τον αφαλό της κλειδαριάς και έμπαιναν σε αποθήκες πολυκατοικιών. Στην Καλαμάτα έδρασαν με αυτό τον τρόπο ανοίγοντας 13 αποθήκες σε τρεις διαφορετικές πολυκατοικίες στις οδούς Χίου και Υδρας. Βέβαια, δεν έκλεψαν από όλες τις αποθήκες, γιατί δεν βρήκαν παντού πράγματα που να τους είναι χρήσιμα. Αφησαν όμως πίσω τους αποτυπώματα, τα οποία βεβαιώνουν ότι είναι οι δράστες. Εκτός λοιπόν από τα 35.000 ευρώ, οι κατηγορούμενοι έκλεψαν τενεκέδες με λάδι και μπουκάλες ουίσκι, που όπως και τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ. 

Ο κατηγορούμενος χθες στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και παρασύρθηκε από τον φυγόδικο συγκατηγορούμενό του, τον οποίο γνώριζε -όπως υποστήριξε- ελάχιστα. Απαντώντας τι ήρθαν να κάνουν στην Καλαμάτα, ισχυρίστηκε πως ήρθε για παρέα με τον άλλον ο οποίος είχε εδώ μια φιλενάδα. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER