Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 17:39

Καλαμάτα: 3 χρόνια σε Πακιστανό για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα 

Γράφτηκε από την

Σε 3 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Πακιστανός κατηγορούμενος για την διευκόλυνση εξόδου ομοεθνή του από τη χώρα.

Ο ομοεθνής του -ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο- καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ για χρήση πλαστού εγγράφου και παράνομη έξοδο από τη χώρα. Τους δύο κατηγορούμενους συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, τον περασμένο Αύγουστο. Οι δυο τους θα πέταγαν για Μιλάνο και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο ένας κατηγορούμενος είχε πλαστό σουηδικό διαβατήριο. Αντίθετα, ο συνοδός του (σ.σ. ο οποίος σύμφωνα με την υπεράσπιση έχει σπουδάσει νομική στο Πακιστάν), είχε γνήσια άδεια παραμονής από τη Σουηδία. 

Ο τελευταίος, υποστήριξε πάντως ότι είχε συγγενείς στο Μιλάνο και θα τους επισκεπτόταν πριν γυρίσει στη Σουηδία - ενώ στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει τρεις ημέρες για διακοπές. Με τον ομοεθνή του ισχυρίστηκε πως συναντήθηκαν τυχαία στην Ομόνοια, στην Αθήνα, και είπαν να συνταξιδέψουν γιατί ήταν από την ίδια περιοχή του Πακιστάν. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν έφυγε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" υποστήριξε ότι δεν έβρισκε εισιτήριο, γι' αυτό και επέλεξε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. 

Ν.Κ.