Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 21:26

6,5 και 6 χρόνια σε 2 τσιγγάνους για κλοπές στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
6,5 και 6 χρόνια σε 2 τσιγγάνους για κλοπές στην Καλαμάτα

Σε 6,5 χρόνια κάθειρξη ο ένας και 6 χρόνια κάθειρξη ο άλλος, καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο τσιγγάνοι για δύο κλοπές και μια απόπειρα σε σπίτια και κτηνιατρείο στην Καλαμάτα.

Οπως κατέθεσαν στη δίκη αστυνομικοί, συνάδελφοί τους της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας είδαν ξημερώματα στις 23 Μαρτίου πέρυσι, ένα αγροτικό αυτοκίνητο να βγαίνει από πάροδο της οδού Αθηνών. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το σταματήσουν για έλεγχο, αλλά οι 4 τσιγγάνοι που επέβαιναν σε αυτό όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά ο οδηγός άρχισε να τρέχει σαν τρελός. Φυσικά οι αστυνομικοί ακολούθησαν κάτω από καταρρακτώδη βροχή και φτάνοντας στο ύψος του ΤΕΙ, το αγροτικό έφυγε από το δρόμο και τράκαρε με δύναμη στη νησίδα ενός βενζινάδικου. Μέχρι να σταματήσει το περιπολικό, οι τσιγγάνοι έφυγαν τρέχοντας αφήνοντας πίσω τους το τρακαρισμένο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στον έναν από τους δύο κατηγορούμενους από το Αργος - τον εν λόγω κατηγορούμενο βεβαίωσε αστυνομικός της ΟΠΚΕ πως είδε να κάθεται στη θέση του οδηγού. Ο έτερος κατηγορούμενος προδόθηκε από το κινητό του τηλέφωνο, που πάνω στον πανζουρλισμό τού έπεσε στο αυτοκίνητο. Ο Αργείος πάντως είχε τέτοιο θράσος που το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε στην Αστυνομία για να δηλώσει την κλοπή του αυτοκινήτου, γι' αυτό και καταδικάστηκε εκτός από τις κλοπές και την απόπειρα κλοπής και για ψευδορκία. Εν τω μεταξύ, μέσα στο αυτοκίνητο αφήσανε οι κλέφτες και ένα φορητό υπολογιστή που νωρίτερα είχαν κλέψει από κτηνιατρείο μαζί με 200 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, μαζί και τα χρυσαφικά και 500 ευρώ που είχαν κλέψει από ένα σπίτι, δεν βρέθηκαν ποτέ.

Χθες στην απολογία του ο Αργείος παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στις κλοπές ενώ ο έτερος κατηγορούμενος προσπάθησε να αρνηθεί ότι ήταν στο αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας πως το κινητό τηλέφωνο ανήκε στην γυναίκα του και της είχε πέσει. Μάλιστα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του εφηύρε μέχρι και... ανύπαρκτη σύζυγο στον συγκατηγορούμενό του ώστε να δικαιολογηθεί πως είναι μπατζανάκης του και είχε πάει τη σύζυγό του και την πεθερά τους στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσουν, κι έτσι βρέθηκε το κινητό στο αυτοκίνητο!

Ν.Κ.


NEWSLETTER