Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 18:18

Καλαμάτα: 9 χρόνια σε Βούλγαρο για κλοπή και εκβίαση 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 9 χρόνια σε Βούλγαρο για κλοπή και εκβίαση 

Σε 9 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Βούλγαρος κατηγορούμενος, που μαζί με την φυγόδικη σύζυγό του είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη μιας οικογένειας Ελλήνων στην Καλαμάτα και με αντικλείδι που είχαν βγάλει μπαινόβγαιναν στο σπίτι τους κλέβοντας χρήματα και χρυσαφικά. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά τους έστελναν και απειλητικά σημειώματα απειλώντας τη ζωή των παιδιών τους και ζητώντας χρήματα.

Φυσικά καταδικάστηκε και η φυγόδικη στη Βουλγαρία σύζυγός του -όπως και ο ίδιος- σε 9 χρόνια κάθειρξη για διακεκριμένη κλοπή και απόπειρα εκβίασης. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τυχαία στη Θεσσαλονίκη μετά από ένα τροχαίο ατύχημα, αφού σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα της ανακρίτριας Καλαμάτας. 

Οπως κατέθεσε η παθούσα, η σύζυγος του καταδικασθέντα και έτερη κατηγορουμένη είναι αδελφή της συζύγου συγγενούς τους. Ετσι και αυτοί καλοδέχτηκαν το ζευγάρι στο σπίτι τους, θεωρώντας τους και δικούς τους συγγενείς. Αυτό έγινε τον Ιούλιο του 2011 και γρήγορα οι δύο Βούλγαροι έδειξαν προθυμία να εξυπηρετήσουν κάθε ανάγκη της οικογένειας, μαζί και της ηλικιωμένης μητέρας της παθούσας. 

 

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙ

Το ζευγάρι των κατηγορουμένων μπαινόβγαινε στα δύο σπίτια απολαμβάνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειας. Κάποια στιγμή χάθηκε το κλειδί που κρατούσε η ηλικιωμένη για το σπίτι της κόρης της, σε περίπτωση που παρουσιαζότανε κάποια ανάγκη. Τότε κανένας δεν έδωσε σημασία και έβγαλαν ένα άλλο για να υπάρχει. Ομως από τα δύο σπίτια έλειπαν κατά διαστήματα μικροποσά και εξαφανίζονταν έγγραφα (όπως αστυνομικές ταυτότητες) και χρυσαφικά, ώσπου στις 28 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου οι παθόντες κατάλαβαν πως μπαίνει στην μονοκατοικία με τα δύο οροφοδιαμερίσματα κάποιος που έχει αντικλείδι. Οπως κατέθεσε η ηλικιωμένη αλλά και η κόρη της και παθούσα, λίγο νωρίτερα εκείνο το πρωινό ο κατηγορούμενος τηλεφώνησε για να ρωτήσει αν θα πάνε στην παρέλαση. Η ηλικιωμένη στην οποία τηλεφώνησε, του απάντησε θετικά - όμως επειδή αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας (σ.σ. η ηλικιωμένη γυναίκα) δεν έκατσε να παρακολουθήσει όλη την παρέλαση και γύρισε σπίτι νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Ετσι, ανακάλυψαν πως κάποιος έχει αντικλείδι γιατί οι πόρτες ήταν ανοιχτές και παρόλο που η ηλικιωμένη δεν τους είδε εκείνη την ώρα γιατί οι κατηγορούμενοι έκλεβαν χρήματα από το σπίτι της κόρης της, η οικογένεια άρχισε να τους υποψιάζεται. 

 

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

Οι υποψίες έγιναν βεβαιότητα όταν στο σπίτι το οποίο νοίκιαζαν οι κατηγορούμενοι, πριν εξαφανιστούν στη Βουλγαρία, ο συγγενής των παθόντων στον οποίο ανήκε (σ.σ. ο σύζυγος της αδερφής της κατηγορουμένης) βρήκε πάνω στα ντουλάπια της κουζίνας την ταυτότητα της κόρης της ηλικιωμένης και ένα απειλητικό σημείωμα. Οπως νωρίτερα κατέθεσε η παθούσα, έχοντας στα χέρια τους τα προσωπικά της έγγραφα, οι κατηγορούμενοι απειλούσαν με σημειώματα που της έστελναν τη ζωή των παιδιών και της ηλικιωμένης μητέρας της για να τους δώσει χρήματα. Αλλες φορές, επίσης με σημειώματα, την εκβίαζαν ότι αν δεν τους πληρώσει θα πάνε στις τράπεζες και θα βγάζουν δάνεια στο όνομά της. Η γυναίκα μάλιστα πήγε στην Αστυνομία, αλλά οι κατηγορούμενοι κατάλαβαν ότι οι αστυνομικοί τους περιμένουν και έτσι δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ραντεβού το οποίο της έκλεισαν για να πάρουν τα χρήματα του εκβιασμού. Επίσης, η παθούσα κατέθεσε ότι το θράσος τους ήταν τέτοιο, που ο κατηγορούμενος όταν αποφάσισαν να βάλουν κάμερες για να βρουν ποιος τους κλέβει, τους υποδείκνυε πού έπρεπε να μπουν για να πιάσουν τον κλέφτη! 

Στην απολογία του χθες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τα πάντα και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν θα είχε τι να τα κάνει τα χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ, τα οποία κατηγορείται πως έκλεψαν με τη σύζυγό του από τα δύο σπίτια της μάνας και της κόρης.

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER