Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 22:05

Αυξάνονται οι προσφυγές δανειοληπτών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας - Αναμένονται αποφάσεις για ρύθμιση οφειλών

Γράφτηκε από την

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η έκδοση αποφάσεων από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για πολίτες που ζήτησαν τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών τους. Οι πρώτες δίκες στην Καλαμάτα έγιναν στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι προσφυγές υπερχρεωμένων δανειοληπτών αυξήθηκαν σε 59 από 45 που είχαν κατατεθεί μέχρι και τις 12 Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης προέβλεψε "καλές αποφάσεις για τους δανειολήπτες" και σημείωσε ότι ήδη το Ειρηνοδικείο της Λάρισας αποφάσισε την πλήρη διαγραφή του χρέους μιας άνεργης προς τράπεζα. "Στην Καλαμάτα οι άνεργοι είναι πολλοί και καθημερινά στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου έρχονται δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τράπεζες", σημείωσε - και προέτρεψε όσους βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να πληρώσουν τις οφειλές τους, να προσφύγουν στα Δικαστήρια.
"Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας δημιουργεί νέα δεδομένα και ανοίγει το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις", τόνισε ο κ. Μαργέλης. Πρόσθεσε δε ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία υπέρ δανειοληπτών, και σημείωσε ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα πετυχαίνουν τη διαγραφή 50-60% του χρέους.