Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 12:14

Δικηγορικός Καλαμάτας κατά της μεταφοράς δικηγορικής ύλης στους συμβολαιογράφους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η προαναγγελθείσα νέα αφαίρεση δικηγορικής ύλης, σε συνδυασμό με την πολύωρη “ανάκριση” των Δικαστών στο Πρωτοδικείο Αθηνών, απλά και μόνο επιβεβαιώνει το βασικό μοτίβο της πολιτικής τρόικας- κυβέρνησης: Λάσπη κατά των δικηγόρων, οι φτωχοί φτωχότεροι, και οι εταιρείες και οι τράπεζες πλουσιότερες!
Και είναι τόσο αδηφάγοι και αδίστακτοι που επέλεξαν ως λεία το κομμάτι δικαστηριακής ύλης (συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις, διαταγές πληρωμής κ.α.) με τη μικρότερη επιβάρυνση για τους Δικαστές, αφού ακόμη και οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις γράφονται από τους ίδιους τους Δικηγόρους!!! Και όλα αυτά δήθεν για την αποσυμφόρηση των Δικαστηρίων... Πρόκειται περί του απόλυτου εμπαιγμού.
Το δε πιο προκλητικό είναι ότι η συγκεκριμένη ύλη πηγαίνει με αστείες δικαιολογίες στους συμβολαιογράφους, δηλαδή στο πλέον κλειστό επάγγελμα στην Ελλάδα.
Αλήθεια, τι περιμένουν τρόικα και Υπουργείο Δικαιοσύνης για να ανοίξουν το επάγγελμα του Συμβολαιογράφου; Και γιατί οι Δικηγόροι δεν επιτρέπεται να συμβολαιογραφούν όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Είναι κοινός τόπος ότι οι Δικηγόροι όχι μόνο δεν υπολείπονται σε γνώσεις των Συμβολαιογράφων, αλλά το αντίθετο συμβαίνει: Οι Δικηγόροι έχουν πολύ μεγαλύτερη ευρύτητα νομικών γνώσεων, και βρίσκονται σε διαρκή ενημέρωση για την επιστήμη τους. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι ήδη συμβολαιογράφοι να ...δικηγορούν σε βάρος των δικηγόρων!! Προφανώς δεν υπάρχει πλέον στοιχειώδης ντροπή και εξυπηρετούνται οι οδηγίες του μεγάλου κεφαλαίου κατά τρόπο απαρέγκλιτο!
Είναι σαφές ότι οι ανεξάρτητοι, μαχόμενοι Δικηγόροι και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι με τις συνεχείς τοποθετήσεις τους ενάντια στο Μνημόνιο, την Τρόικα και τις αντισυνταγματικές φοροεπιδρομές και τις κοινωνικές παρεμβάσεις τους είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί στην εξουσία ιδιαίτερα όταν αυτή τείνει να επιδεικνύει αυταρχικό πρόσωπο. Για αυτό και πρέπει να εξαθλιωθούν με κάθε μέσο!
Περιμένουμε την τοποθέτηση των συνδικαλιστικών οργάνων Δικαστών και Συμβολαιογράφων για αυτή την εξέλιξη.
Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και την αποφασιστική απάντηση απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                        (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER