Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 14:10

20,5 χρόνια σε δυο Ρουμάνους για κλοπές στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από την
20,5 χρόνια σε δυο Ρουμάνους για κλοπές στην Τριφυλία 

Σε συνολικές ποινές κάθειρξης 20 χρόνων και 6 μηνών καταδίκασε χθες το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ερήμην 2 Ρουμάνους για σωρεία κλοπών που είχαν διαπράξει το 2013 στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, ενώ αθώωσε το γιο του ενός - ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας σε 6,5 χρόνια κάθειρξη.

Χθες, ο 20χρονος αθωωθείς γιος ήρθε από τη Γερμανία για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εκεί εργάζεται σε ελληνική ταβέρνα και κάνει μόντελινγκ για να κερδίζει χρήματα. Στην απολογία του αρνήθηκε πως έμενε με τον πατέρα του και το συγγενή τους ή ότι είχε σχέση με τις κλοπές για τις οποίες κατηγορείται.

Οι κατηγορούμενοι είχαν "σηκώσει" από την ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, του Δωρίου και του Κακόβατου Ηλείας, από σπίτια και καταστήματα, από χλοοκοπτικά και καλώδια, μέχρι μπουκάλες υγραερίου. Σε μια μάλιστα περίπτωση, αφού άδειασαν την κάβα ενός μπαρ στην περιοχή, πέρασαν και από την αποθήκη και έκλεψαν ό,τι εργαλείο υπήρχε σε αυτή. Τους Ρουμάνους "κάρφωσε" κάποιος στην Αστυνομία και αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι τους στην Κυπαρισσία, όπου βρήκαν πολλά από τα κλοπιμαία και τους συνέλαβαν.

Κατηγορούμενοι ήταν ο ενοικιαστής του σπιτιού όπου βρέθηκαν τα κλοπιμαία, ο οποίος έχει εκτίσει την ποινή του και έχει απελαθεί, ο μπατζανάκης του και ο γιος του μπατζανάκη του - ο οποίος αθωώθηκε γιατί δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία της ενοχής του όπως κάποιος να τον είδε να κλέβει ή εργαστηριακά ευρήματα DNA και αποτυπώματα. 

Ο ενοικιαστής καταδικάστηκε χθες για τις κλοπές σε 10 χρόνια κάθειρξη ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια κάθειρξη, κι ο μπατζανάκης σε 10,5 χρόνια κάθειρξη για τις κλοπές και για οπλοκατοχή - πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 11,5 χρόνια κάθειρξη.  

Ν.Κ.


NEWSLETTER