Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 18:13

Καλαμάτα: 6 χρόνια για την ομηρία της εν διαστάσει συζύγου του 

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 6 χρόνια για την ομηρία της εν διαστάσει συζύγου του 

 

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας στον άντρα ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2012 κρατούσε όμηρο μέσα στο σπίτι τους στην Καλαμάτα την εν διαστάσει σύζυγό του και απειλούσε να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τόσο χθες όσο και στο πρωτόδικο δικαστήριο, οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν πριν τα μεσάνυχτα για ένα οικογενειακό επεισόδιο σε περιοχή της Καλαμάτας. Οταν έφτασαν έξω από τη μονοκατοικία βρήκαν κόσμο μαζεμένο και συγγενείς της γυναίκας. Μέσα από το σπίτι ακουγόταν μια γυναικεία φωνή να φωνάζει "βοήθεια", αλλά και θόρυβος από πιάτα και ποτήρια που έσπαγαν. Εξω από το σπίτι έσπευσε και διαπραγματευτής της Αστυνομίας και προσπάθησε να καθησυχάσει τον κατηγορούμενο, για να τον πείσει να απελευθερώσει την εν διαστάσει σύζυγό του. 

Μετά από περίπου 3 ώρες άνοιξε η πόρτα του σπιτιού και η γυναίκα βγήκε έντρομη τρέχοντας. Ο κατηγορούμενος παραδόθηκε μετά από κάμποση ώρα στους αστυνομικούς που περίμεναν απέξω. 

Η πρώην σύζυγός του (σ.σ. έχουν πλέον χωρίσει) περιέγραψε χθες στο δικαστήριο τις στιγμές τρόμου που έζησε στα χέρια του κατηγορούμενου. Είπε ότι γύρισε στις 10.30 το βράδυ από τη δουλειά της και ο σύζυγός της την περίμενε κρυμμένος μέσα στο σπίτι. Εσυρε έναν καναπέ πίσω από την πόρτα, την άρπαξε και για πολλή ώρα την έσερνε από ένα μικρό μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα κι από κει πίσω στο μπάνιο. Με το μαχαίρι στα χέρια του φώναζε ότι "απόψε θα τελειώσουν όλα" και πως "δεν θα βγεις ζωντανή από το σπίτι". Κάποια στιγμή της έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό εκβιάζοντάς την να του δώσει τον κωδικό του κινητού της για να το ψάξει. 

Το ζευγάρι -σύμφωνα με την μάρτυρα- είχε χωρίσει επειδή το θέλησε ο κατηγορούμενος, στην πορεία όμως το μετάνιωσε και την πίεζε για να γυρίσει πίσω στο σπίτι, με απειλές, φοβέρες και διάφορα σκηνικά που της έκανε στη δουλειά της. Οταν δε ο εισαγγελέας την ρώτησε αν τον συγχωρεί, εκείνη απάντησε "όχι"· δεν μπορεί να συγχωρήσει όλο αυτό που έγινε στον άνθρωπο που μοιραζόταν τη ζωή της από τα 18 της και για 23 χρόνια. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έφυγε από το σπίτι γιατί η σύζυγός του είχε εξωσυζυγική σχέση και δεν ήθελε η μάνα των δύο παιδιών τους να πέσει στα μάτια τους. Ακόμη υποστήριξε ότι αυτή του έκανε σκηνές και τον ταλαιπωρούσε στη δουλειά του ενώ ήταν σε διάσταση, γιατί έμαθε ότι έχει σχέση με μια γυναίκα. Οσο για το βράδυ της ομηρίας και των απειλών, ισχυρίστηκε ότι πήγε στο σπίτι γιατί ήθελε να μάθουν τα παιδιά τους την αλήθεια, και αν ήταν να τους εξηγήσει θα το έκανε και πάλι. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER