Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 19:11

Σε 2 δίκες τιμωρήθηκε με ποινές 8 χρόνων για χασίς και διάρρηξη βενζινάδικου

Γράφτηκε από την
Σε 2 δίκες τιμωρήθηκε με ποινές 8 χρόνων για χασίς και διάρρηξη βενζινάδικου

 

Σε 3 χρόνια φυλάκιση ως τοξικομανής καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 38χρονος κατηγορούμενος από το Διαβολίτσι, για διακίνηση χασίς βάρους 790,5 γραμμαρίων το οποίο βρήκαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο σπίτι του, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του στο Διαβολίτσι μετά από τηλεφωνική καταγγελία ότι διακινεί χασίς σε χρήστες ναρκωτικών. Η ποσότητα που βρήκαν ήταν ακόμα χλωρή και μοιρασμένη σε νάιλον σακούλες. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι την καλλιέργησε ο ίδιος γιατί δεν είχε λεφτά να αγοράζει ηρωίνη. Ο πατέρας του στην κατάθεσή του, με μεγάλη αξιοπρέπεια αλλά και παρατημένος από κάθε ελπίδα, περιέγραψε πως αναγκάζεται κάποιες φορές να του αγοράζει ο ίδιος τα ναρκωτικά. Μίλησε στο δικαστήριο και για τις προσπάθειες να μπει ο γιος του στο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, όπου επειδή η λίστα είναι μεγάλη χρειάστηκε να πάρει εισαγγελική εντολή. Ομως, αυτό που λείπει από το γιο του, είναι η ψυχική δύναμη να ξεφύγει από την ηρωίνη και το χασίς, όπως είπε ο πατέρας στο δικαστήριο. 

 

5ΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ

Εν τω μεταξύ ποινή κάθειρξης 5 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον ίδιο κατηγορούμενο γιατί τον περασμένο Νοέμβριο έσπασε το τζάμι της πόρτας σε βενζινάδικο στο Διαβολίτσι, μπήκε μέσα και έκλεψε 30 πακέτα καπνό, 40 πακέτα τσιγάρα, 50 πακέτα χαρτάκια και 25 πακέτα φιλτράκια, αξίας όλα 400 ευρώ. Η διάρρηξη έγινε γύρω στα μεσάνυχτα στις 16 προς 17 Νοεμβρίου, και το μεσημέρι οι αστυνομικοί του Τμήματος Μελιγαλά τον είχαν συλλάβει αφού κάθε του κίνηση είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του πρατηρίου. 

Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ο πατέρας του κατηγορούμενου πλήρωσε την ζημιά και του επέστρεψε τα κλοπιμαία. 

Ο εν λόγω κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και για άλλες κλοπές στο Διαβολίτσι. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER