Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 13:48

Εξαπάτηση Αγγλίδας στη Μεσσηνία: Προκαταβολή 61.000 ευρώ για ανύπαρκτο διαμέρισμα

Γράφτηκε από την

Σε 6 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρώην κατασκευαστή επειδή εξαπάτησε μια Αγγλίδα παίρνοντάς της  61.000 ευρώ ως προκαταβολή για ένα διαμέρισμα σε οικοδομή στην Καλαμάτα, που δεν έκτισε ποτέ.

Αντίθετα, ο κατηγορούμενος έκλεισε την εταιρεία και αποσύρθηκε από το χώρο αφού -κατά τα λεγόμενά του στην διάρκεια της απολογίας του- η οικονομική κρίση τον ανάγκασε να θέσει υπό εκκαθάριση την ομόρρυθμη εταιρεία του, γιατί χρωστούσε σε προμηθευτές και του είχε σφραγιστεί μια επιταγή 2.000 ευρώ. Η ιστορία αυτή έγινε το 2009 και ξεκίνησε όταν η Αγγλίδα, με όνειρο ζωής όπως είπε στο δικαστήριο να αποκτήσει ένα σπίτι στην Ελλάδα, είδε μια διαφήμιση του κατηγορούμενου στο Ιντερνετ. Η ίδια είχε εγκατασταθεί στην Καλαμάτα από το 2001 και από τη μακέτα ενθουσιάστηκε και ρώτησε για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Ο εργοδότης της είχε αγοράσει και αυτός ένα ακίνητο μεγάλης αξίας από τον εν λόγω κατηγορούμενο και έτσι την προέτρεψε να ρωτήσει και να πάρει προσφορά. Η γυναίκα το έκανε και ο κατηγορούμενος της έταξε ένα διαμέρισμα 45 τ.μ. στον 3ο όροφο, με αντίτιμο 115.000 ευρώ. Τμηματικά και σε διάστημα 3 - 4 μηνών του είχε δώσει μια προκαταβολή 61.000 ευρώ, αφού είχε προηγηθεί την... Πρωταπριλιά η υπογραφή ενός ιδιωτικού συμφωνητικού. 

Η απάτη αποκαλύφθηκε λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του Σεπτεμβρίου, οπότε η γυναίκα βεβαιώθηκε πλέον πως ο κατηγορούμενος την είχε εξαπατήσει αφού στο οικόπεδο που υποτίθεται ότι θα έχτιζε, είδε την ταμπέλα άλλου εργολάβου - κατασκευαστή. Πάντως ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι είχε πάρει τις σχετικές άδειες και είχε συνεννοηθεί με μηχανικό, αλλά του έμειναν απούλητα κάποια ακριβά διαμερίσματα, πέθανε ξαφνικά και ο αδελφός του, κι άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, ισχυρίστηκε ότι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου του έστειλαν εξώδικο επειδή είχε καθυστερήσει και υπαναχώρησαν. 

Εν τω μεταξύ, η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος δεν της έχει επιστρέψει ούτε ένα ευρώ - κάτι που δεν το αρνήθηκε ούτε ο ίδιος. Το δικαστήριο πάντως έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και τον προέτρεψε να συνεννοηθεί με την Αγγλίδα και να της δώσει πίσω τα χρήματά της, πριν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.  

Ν.Κ.