Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 18:43

5 χρόνια φυλακή σε τσιγγάνα για απόπειρα κλοπής στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Σε 5 χρόνια κάθειρξη ως υπότροπη καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια τσιγγάνα για δύο απόπειρες κλοπής, σε διαμέρισμα αστυνομικού στην Καλαμάτα και του γείτονά του, ενώ αθωώθηκε για τρεις κλοπές.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη και για τις κλοπές που χθες αθωώθηκε, καθώς το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ότι μαζί με νεαρό συνεργό της και με το πρόσχημα ότι πούλαγε κάλτσες χτύπαγε τα κουδούνια και όταν κανένας δεν απαντούσε, έβγαζε μια ταυτότητα και... άνοιγε μόνη της σηκώνοντας από τα διαμερίσματα χρυσαφικά και ό,τι άλλο πολύτιμο και μικρό σε μέγεθος έβρισκε.  

Να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη τσιγγάνα έχει καταδικαστεί ξανά για κλοπές που έκανε με τον ίδιο τρόπο. Οσον αφορά τις δύο απόπειρες για τις οποίες καταδικάστηκε χθες, η κατηγορούμενη είχε την... ατυχία, στις 20 Αυγούστου 2013, να μπει σε πολυκατοικία στην Καλαμάτα όπου ζούσε αστυνομικός, ο οποίος είδε από το ματάκι της πόρτας την τσιγγάνα να έχει φορεμένες κάλτσες στα χέρια και να προσπαθεί να ανοίξει με την ταυτότητα την πόρτα γείτονά του, αφού προσπάθησε νωρίτερα να ανοίξει τη δική του αλλά ήταν κλειδωμένη. Αμέσως κάλεσε τους συναδέλφους του και όταν αυτοί έφτασαν, βοήθησε στη σύλληψη της κατηγορούμενης και του νεαρού συνεργού της. Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας σε 4 χρόνια φυλάκιση, ενώ χθες ήταν κατηγορούμενη μόνο η γυναίκα η οποία μάλιστα δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο της.

Ν.Κ.