Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 14:53

Μεσσηνία: Αθώες και οι 4 γυναίκες για την παράνομη υιοθεσία 

Γράφτηκε από την

Αθώες ομόφωνα έκρινε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας την κατηγορούμενη 58χρονη γυναικολόγο, τη Βουλγάρα μητέρα και την 37χρονη ομοεθνή της ιδιοκτήτρια γραφείου ευρέσεως εργασίας για παράνομη υιοθεσία, καθώς και την Αθηναία θετή μητέρα, η οποία κατηγορείτο για ηθική αυτουργία στην παράνομη υιοθεσία.

Οι 4 γυναίκες είχαν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας για να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την παράνομη υιοθεσία ενός μωρού Βουλγάρας από Αθηναία, πριν δύο χρόνια στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η πρόταση της εισαγγελέα ήταν αθωωτική και για τις 4 κατηγορούμενες.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναικολόγος, η 26χρονη Βουλγάρα μητέρα και η ομοεθνής της πούλησαν το νεογέννητο αγοράκι στην Αθηναία για 3.000 ευρώ. Η μητέρα γέννησε στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στην Καλαμάτα και εφέρετο ότι έδωσε το μωρό στη συμπατριώτισσά της λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 12 του ίδιου μήνα για να πάρει 3.000 ευρώ, προκειμένου να δοθεί για παράνομη υιοθεσία σε οικογένεια. Η Βουλγάρα αυτή διατηρούσε γραφείο ευρέσεως εργασίας στην Καλαμάτα. Η μητέρα θα έπαιρνε τα χρήματα πριν δώσει το μωρό (1.500 ευρώ) και λίγες μέρες μετά, αφού θα το έδινε, τα υπόλοιπα 1.500 ευρώ. 

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη ήταν οι Βασίλης Αμανατίδης, Διονύσης Αλευράς και Κώστας Αθανασόπουλος. 

Ν.Κ.