Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 19:03

2,5 χρόνια σε Αλβανό για διακίνηση ναρκωτικών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Σε 2,5 χρόνια φυλάκιση μείωσε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας την ποινή σε Αλβανό, κατηγορούμενο ως μέλος της συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Τριφυλίας και μέλη της έχουν καταδικαστεί για την καλλιέργεια φυτείας με 992 χασισόδεντρα στη Βάλτα Γαργαλιάνων, το Σεπτέμβριο του 2012.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε επίσης και για διακίνηση ναρκωτικών. Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ερήμην ποινή κάθειρξης 9 χρόνων. Χθες το δικαστήριο μείωσε την ποινή του γιατί κρίθηκε ένοχος ως τοξικομανής, καθώς και με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Ο κατηγορούμενος είχε πρωτόδικα καταδικαστεί ερήμην γιατί φυγοδικούσε και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 στο Πετροχώρι Πυλίας. Η συνήγορός του πάντως είπε χθες στο δικαστήριο ότι δεν είχε προσέλθει στο δικαστήριο γιατί παρακολουθούσε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. 

Οπως κατέθεσε χθες αστυνομικός στο δικαστήριο, η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ξεκίνησε να παρακολουθεί τα τηλέφωνα υπόπτων μετά την ανακάλυψη της φυτείας με τα 992 χασισόδεντρα στη Βάλτα. Ο κατηγορούμενος Αλβανός είχε καταγραφεί σε δύο συνομιλίες με τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της συμμορίας να συνεννοείται για να παραλάβει ποσότητες χασίς (για τις οποίες δεν προέκυψε από τις συνομιλίες πόσα γραμμάρια ή κιλά ήτανε). Ο υπαρχηγός θα του άφηνε τις ποσότητες κάτω από μια λεμονιά. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τη μια παραγγελία ο Αλβανός κατηγορούμενος θα την κρατούσε για τον ίδιο και την άλλη θα μεσολαβούσε να την αγοράσει κάποιος τρίτος. 

Ν.Κ.