Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 19:53

3,5 χρόνια με αναστολή σε 2 μεταμελημένους Καλαματιανούς για ληστεία και κλοπή

Γράφτηκε από την

Σε φυλάκιση 3,5 χρόνων τον καθένα με αναστολή, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας δύο 30χρονους Ελληνες από την Καλαμάτα για ληστεία και την κλοπή δύο μοτοποδηλάτων.

Πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 χρόνων στον καθένα ενώ το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημά τους η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και είχαν αφεθεί ελεύθεροι. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία και την κατάθεση του ανθρώπου που του επιτέθηκαν, στις 27 Μαρτίου του 2009, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, πήγαινε προς το αυτοκίνητό του το οποίο είχε παρκάρει στους Αγίους Ταξιάρχες. Τότε οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με όσα είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας- τον πέταξαν κάτω, τον κλοτσούσαν με μανία και του άρπαξαν 1.700 ευρώ και στη συνέχεια προσπάθησαν να φύγουν με τα κλεμμένα μοτοποδήλατα. Ο μάρτυρας είπε επίσης ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων του ζήτησε συγγνώμη, επέστρεψε μέρος των χρημάτων και κάθε φορά που τον συναντά ζητά και πάλι συγγνώμη με σκυμμένο το κεφάλι. 

Οι δύο κατηγορούμενοι χθες στις απολογίες τους δικαιολογήθηκαν ότι είχαν πιει και δεν ήξεραν τι έκαναν, αλλά όπως βεβαίωσε το δικαστήριο και ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, από τότε δεν έχουν απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές. Στο δικαστήριο ως μάρτυρες υπεράσπισης ήρθαν μάλιστα οι σύζυγοί τους, οι οποίες είπαν ότι οι κατηγορούμενοι δουλεύουν και φροντίζουν τις οικογένειές τους.

Ν.Κ.