Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 20:41

4 χρόνια σε τσιγγάνο για 1 γραμμάριο ηρωίνη

Γράφτηκε από την
4 χρόνια σε τσιγγάνο για 1 γραμμάριο ηρωίνη

Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε τσιγγάνο που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών, για την πώληση 1 γραμμαρίου ηρωίνης και την κατοχή 2,2 γραμμαρίων του ίδιου ναρκωτικού. Το δικαστήριο έκρινε με επιείκεια τον 44χρονο τσιγγάνο, πατέρα 4 ανήλικων παιδιών και παππού, και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι έχει μετανιώσει για ό,τι έκανε και πως θέλει να γυρίσει στα παιδιά και το εγγόνι του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την κατάθεση του αστυνομικού, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2009 στο Πλατύ αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σταμάτησαν δύο νεαρούς Καλαματιανούς για έλεγχο. Πριν σταματήσουν στο σήμα των αστυνομικών, ο συνοδηγός πέταξε από το παράθυρο 1 γραμμάριο ηρωίνη. Οταν οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια κατονόμασαν ως προμηθευτή τους τον κατηγορούμενο.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έρευνα το επόμενο πρωί στο τσαντίρι του κατηγορούμενου στο Αριοχώρι και βρήκαν θαμμένες δύο ποσότητες ηρωίνης (1,6 και 0,6 γραμμάρια). Επίσης βρήκαν 2 καπάκια από στυλό μπικ και μια τηλεκάρτα με υπολείμματα ηρωίνης. Ο αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε ότι τα καπάκια τα χρησιμοποιούν για να μετράνε τη δόση και την τηλεκάρτα για να σπάνε τα βραχάκια της ηρωίνης.


NEWSLETTER