Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 20:55

Κάθειρξη 14,5 χρόνων στον Αλβανό ληστή του "Μετρό"

Γράφτηκε από την

Σε ποινή κάθειρξης 14,5 χρόνων καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας ο ένας από τους δύο ληστές που στις 31 Μαΐου του 2009 είχαν εισβάλει με Καλάσνικοφ στο σούπερ μάρκετ "Μετρό" απέναντι από την καπνοβιομηχανία "Καρέλια" και είχαν πάρει από τα ταμεία 4.130 ευρώ. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15,5 χρόνων.
Ο αλβανικής υπηκοότητας ληστής συνελήφθη λίγο καιρό μετά τη ληστεία, στην προσπάθειά του να διαφύγει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση του αστυνομικού, οι δύο ληστές κρατούσαν πιστόλι και Καλάσνικοφ, ενώ φορούσαν κουκούλες, γάντια και ολόσωμες φόρμες που κάλυπταν κάθε σπιθαμή του σώματός τους. Στο σούπερ μάρκετ εισέβαλαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ, την ώρα που οι υπάλληλοι ετοιμάζονταν να κλείσουν. Με την απειλή των όπλων άδειασαν τα ταμεία και διέφυγαν από το δρόμο δίπλα στην καπνοβιομηχανία "Καρέλια", με ένα σκούρο Ford Escort κλεμμένο από το Βύρωνα Αττικής.
Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός, οι ληστές είχαν βγάλει την πίσω πινακίδα του αυτοκινήτου και το στοιχείο αυτό βοήθησε την Ασφάλεια να βρει την επόμενη μέρα το όχημα διαφυγής. Οι δράστες το παράτησαν σε ένα γιαπί και ο ιδιοκτήτης της νεοανεγειρόμενης οικοδομής τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα κι έδωσε τη μάρκα του αυτοκινήτου και τη λεπτομέρεια με την πινακίδα. Οι αστυνομικοί βρήκαν στο αυτοκίνητο μια σακούλα από μαγαζί της Καλαμάτας με ένα αποτύπωμα του κατηγορούμενου εσωτερικά, καθώς επίσης μια κουκούλα στο ντουλαπάκι, απ' όπου συνέλεξαν γενετικό υλικό το οποίο ταυτοποιήθηκε με αυτό του κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης της ληστείας, είπε όμως ότι το αυτοκίνητο το έφερε εκείνος από την Αθήνα στην Καλαμάτα. Ισχυρίστηκε ότι ένας συμπατριώτης του Αλβανός του έδωσε 100 ευρώ για να το οδηγήσει μέχρι το νοσοκομείο, όπου το άφησαν, κι ότι με ένα άλλο αυτοκίνητο ο συμπατριώτης του τον πήγε στο ΚΤΕΛ - απ' όπου είπε πως έφυγε με το λεωφορείο για να επιστρέψει στην Αθήνα.