Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 22:36

Απόφαση στη δίκη για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κάθειρξη 20 και 15 χρόνων στους 2 κατηγορούμενους, αθώος ο τρίτοςΠοινές κάθειρξης 20 και 15 χρόνων αντίστοιχα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους Δ.Κ. και Γ.Μ., για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ εις βάρος της Εμπορικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Ο τρίτος κατηγορούμενος Μ.Τ., ο οποίος είχε εισπράξει επιταγή ύψους 437.000 ευρώ από την Εμπορική, κρίθηκε αθώος.
Η εισαγγελέας Νίκη Μουζάκη είχε προτείνει την ενοχή του Δ.Κ. για απάτης και πλαστογραφία, και του Γ.Μ. για απάτη και απλή συνέργεια στην πλαστογραφία. Η κ. Μουζάκη είχε προτείνει την απαλλαγή του τρίτου κατηγορουμένου λόγω έλλειψης στοιχείων που ν' αποδεικνύουν ότι γνώριζε πως η επιταγή που εισέπραξε προερχόταν από τα χρήματα της απάτης.
Το άκουσμα της απόφασης σκόρπισε συγκίνηση σε συγγενείς και συναδέλφους δικηγόρους του Γ.Μ., οι οποίοι περίμεναν ότι το δικαστήριο θα έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής μέχρι τη δευτεροβάθμια εξέταση της υπόθεσης. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό αυτό το αίτημα για κανέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER