Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2011 19:48

10 χρόνια στην Αλβανίδα που μαχαίρωσε 5 φορές τον άντρα της στο Καλό Νερό

Γράφτηκε από την
10 χρόνια στην Αλβανίδα που μαχαίρωσε 5 φορές τον άντρα της στο Καλό Νερό

Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας μια 32χρονη Αλβανίδα, που τον Ιανουάριο του 2003 στο Καλό Νερό παραφύλαξε τον άντρα της έξω από το παράθυρο του σπιτιού τους κι όταν αυτός το άνοιξε τον μαχαίρωσε 5 φορές τραυματίζοντάς τον στον αριστερό πνεύμονα, το λαιμό, το χέρι και το θώρακα. Είχε προηγηθεί άγριος καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι και ο παθών, που ζήλευε παθολογικά τη γυναίκα του, την είχε χτυπήσει και στη συνέχεια την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι μαζί με τη μόλις 2 χρόνων κόρη τους.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα τραύματα του παθόντα θα μπορούσαν να είναι θανάσιμα αν δεν είχε βρεθεί ένας ομοεθνής τους που διασκέδαζε εκείνο το βράδυ στο σπίτι του κουμπάρου του κοντά στο δικό τους, να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Η κατηγορούμενη, η οποία είναι φυγόδικη, καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ το δικαστήριο μετά από πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου της αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι προέβη στην πράξη αυτή μετά το ξύλο που έφαγε εκείνο το βράδυ από τον άντρα της. Το ότι η κατηγορουμένη ξυλοκοπήθηκε προκύπτει τόσο από ιατρικό πιστοποιητικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας όσο και από τον ίδιο το σύζυγό της, σε κατάθεση που έδωσε όταν βγήκε από το ΚΑΤ Αθηνών όπου τελικά διακομίστηκε λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

"ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ"

Την Αστυνομία την είχε καλέσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. "Μας πήραν τηλέφωνο και είπαν ότι έχουν έναν μαχαιρωμένο Αλβανό", είπε ο συνταξιούχος σήμερα αστυνομικός που κατέθεσε στη δίκη. Είπε επίσης ότι ο σύζυγος προσπάθησε να τα ρίξει στην αρχή στην αλβανική μαφία, αλλά τελικά είπε στους αστυνομικούς ότι τον μαχαίρωσε η γυναίκα του. Την ίδια δικαιολογία -ότι δηλαδή του επιτέθηκε η μαφία- επικαλέστηκε και η κατηγορούμενη όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι τους αργότερα το ίδιο βράδυ. Εκεί έψαξαν και βρήκαν το ματωμένο μαχαίρι διπλωμένο και κρυμμένο στην κουβέρτα του μωρού μέσα στην κούνια του, ενώ το παιδί κοιμόταν εκείνη την ώρα. Αλλά και στο πουλόβερ που φορούσε η γυναίκα υπήρχαν πιτσιλιές από αίμα.
Ο άνθρωπος που μετέφερε στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ τον παθόντα είπε ότι η κατηγορούμενη τον αναζήτησε στο σπίτι του κουμπάρου του. Οπως κατέθεσε, είχε δει το αυτοκίνητό του στη γειτονιά και το αναγνώρισε αφού είχαν δουλέψει μαζί στις ελιές. Ο μάρτυρας είπε ακόμη ότι η γυναίκα δεν φαινόταν τρομαγμένη, ήταν ωστόσο ανήσυχη και κρατούσε το μωρό της στην αγκαλιά όταν πήγε να τον αναζητήσει στο σπίτι του κουμπάρου του. Η κατηγορούμενη -όπως κατέθεσε ο μάρτυρας- του είπε ότι η μαφία είχε μπει στο σπίτι τους και χτύπησε τον άντρα της. Φτάνοντας ο μάρτυρας στο σπίτι -σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο ίδιος στην κατάθεσή του-, ο παθών  είχε κλειδωθεί μέσα και πριν ανοίξει ρώτησε αν ήταν και η γυναίκα του μαζί, και ζήτησε να μην τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο.
Σε ερωτήσεις του εισαγγελέα ο μάρτυρας εκτίμησε ότι ο παθών δεν βγήκε να ζητήσει βοήθεια γιατί γνώριζε ότι η γυναίκα του είναι έξω και τον περιμένει. "Είχε κλειδώσει την πόρτα για να σωθεί", είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι η κατηγορούμενη αναζήτησε κάποιον γιατί δεν ήξερε πλέον τι να κάνει και πού να πάει.

"ΤΗ ΖΗΛΕΥΕ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ"

Δεν είχε περάσει ούτε μήνας που το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο Καλό Νερό, απ' την Καρδαμύλη όπου έμενε απ' όταν ήρθαν στην Ελλάδα, 14 μήνες πριν γίνει το κακό. Οπως κατέθεσε ο παθών αφότου βγήκε από το νοσοκομείο (η κατάθεσή του διαβάστηκε αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο), πήρε τη γυναίκα του και έφυγαν από τη Μάνη γιατί υποψιαζόταν ότι τον απατούσε με έναν ομοεθνή τους εκεί. Είχε παραδεχτεί λοιπόν στην κατάθεσή του ότι τη ζήλευε παθολογικά και αναίτια, αφού η ίδια δεν του έδινε αφορμές. Εκείνο το βράδυ, όπως ανέφερε στην ίδια κατάθεση, τσακώθηκαν και πάνω στο μεθύσι του -είπε πως έπινε από τις 4 το απόγευμα- τη χτύπησε και την απείλησε πως αφού δεν τον αγαπάει και δεν τον θέλει θα τη χωρίσει και θα τη στείλει στην Αλβανία.
Στην προσπάθειά του να ελαφρύνει τη θέση της γυναίκας του, είχε καταθέσει ότι την ώρα που αυτός μίλαγε στο τηλέφωνο και κανόνιζε για την επιστροφή της στην Αλβανία αυτή τον χτύπησε με το μαχαίρι στο σβέρκο.
Τα υπόλοιπα τραύματα τα δικαιολόγησε λέγοντας ότι τα έκανε μόνος του με το μαχαίρι που της έπεσε από τα χέρια και πως αυτός ήταν που το πέταξε στην κούνια του μωρού.
Ομως τόσο τα πειστήρια όσο και αυτόπτες μάρτυρες δεν επιβεβαιώνουν όσα είπε ο παθών. Πάνω από το σπίτι του ζευγαριού ζούσαν οι σπιτονοικοκύρηδες. Εκείνη τη μέρα λοιπόν -σύμφωνα με την κατάθεση του γιου του σπιτονοικοκύρη τους, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο- αυτός και η μητέρα του άκουγαν από νωρίς τον καβγά του ζευγαριού ενώ άκουσαν κάποια στιγμή τον παθόντα να φωνάζει βοήθεια. Μετά είδαν την κατηγορούμενη στον κήπο μαζί με το μωρό, και παρόλο που -σύμφωνα με την κατάθεση- ρώτησαν τι συμβαίνει, εκείνη ήταν καθησυχαστική και τους είπε ότι ο άντρας της είχε μεθύσει και γι' αυτό τσακώθηκαν. Ομως στη συνέχεια ο μάρτυρας κατέθεσε ότι την είδε να σκύβει στο έδαφος, να σηκώνει ένα αντικείμενο το οποίο ο ίδιος δεν έβλεπε τι ήταν, και να πλησιάζει στο παράθυρο. Κι όταν ο άντρας άνοιξε το παράθυρο -σύμφωνα πάντα με την κατάθεση που διαβάστηκε χθες στο δικαστήριο- ο μάρτυρας είδε την κατηγορούμενη να το σηκώνει και να τον χτυπάει με αυτό.


NEWSLETTER