Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 10:29

Βαριές «καμπάνες» για τις 70 κλοπές σε καταστήματα της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

 

Σε 6 χρόνια κάθειρξη ο καθένας καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 3 από τους συνολικά 5 νεαρούς Καλαματιανούς, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για 70 διαρρήξεις - κλοπές σε καταστήματα της Καλαμάτας και τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα, ενώ είχαν αρπάξει 3 μοτοσυκλέτες και ένα ακόμα μηχανάκι.

Στους άλλους δύο, τον 18χρονο και τον 25χρονο, αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο ελαφρυντικά και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή, με τον όρο της παρακολούθησής τους επί τριετία από επιμελητή κοινωνικής αρωγής, καθώς και αυτόν της εμφάνισής τους μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Επιπλέον, το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 30χρονου κατηγορούμενου (με τον όρο εγγυοδοσίας 500 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα), όχι όμως και στην έφεση των δύο αδελφών 23 και 28 ετών, οι οποίοι δικάστηκαν ως υπότροποι και επέστρεψαν στη φυλακή.  

Η δίκη είχε ξεκινήσει και διακοπεί στις 18 Μαΐου και χθες ολοκληρώθηκε και βγήκε η απόφαση. Οι νεαροί κατηγορούμενοι (με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά), από πέρυσι στις αρχές Δεκεμβρίου έως και φέτος στις αρχές Φεβρουαρίου, είχαν σαρώσει στο πέρασμά τους πλήθος από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.ά.) με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνάει σύμφωνα με τη δικογραφία τα 2.500 ευρώ, ενώ μαζί με τα μετρητά που είχαν κλέψει το ποσό ξεπερνά τα 6.500 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί με οδηγίες από το Διαδίκτυο είχαν μάθει έναν τρόπο και άνοιγαν τις πόρτες των καταστημάτων χωρίς να τις σπάνε. Την επομένη, οι ιδιοκτήτες πήγαιναν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους και έβρισκαν την πόρτα ορθάνοιχτη.

Ν.Κ.