Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 18:08

Αθώος ο πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΚ για τραυματισμό μοτοσικλετιστή

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Αθώος ο πρώην διευθυντής της ΔΕΥΑΚ για τραυματισμό μοτοσικλετιστή

Αθώους έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον πρώην γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και τον τότε υπεύθυνο του Γραφείου Υδρευσης της επιχείρησης για τον τραυματισμό μοτοσυκλετιστή στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, ο οποίος είχε γλιστρήσει το Σεπτέμβριο του 2010 στα νερά.

Οι δύο αθωωθέντες είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή, με την κατηγορία της «σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεους διά παραλείψεως τελεσθείσα». 

Πιο αναλυτικά, το Σεπτέμβριο του 2010 ένας μοτοσυκλετιστής έμπαινε στην Καλαμάτα από τη Νέα Είσοδο και στο ύψος του ΒΙΟΠΑ γλίστρησε σε νερά που υπήρχαν στο οδόστρωμα και έπεσε. Από την πτώση με τη μηχανή τραυματίστηκε στο πόδι, και συγκεκριμένα υπέστη θλαστικό τραύμα κνήμης. Η έκθεση της Τροχαίας Καλαμάτας ανέφερε ότι για το ατύχημα έφταιγαν τα νερά στο οδόστρωμα, που προέρχονταν από διαρροή του αρδευτικού συστήματος, με το οποίο ποτιζόταν η πρασιά στη διαχωριστική νησίδα. Σε αυτό βασίστηκε άλλωστε και το κατηγορητήριο, το οποίο επέρριπτε ευθύνες στους δύο κατηγορούμενους ότι αμέλησαν να δώσουν την εντολή για την επισκευή μιας βλάβης στον αγωγό, με αποτέλεσμα να χύνονται τα νερά στο δρόμο και να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. 

Η εισαγγελέας πάντως στην αγόρευσή της επεσήμανε ότι δεν αποδείχτηκε βλάβη στον αγωγό και ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. Νωρίτερα, η υπεράσπιση είχε προσκομίσει στην έδρα το τότε δελτίο υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ, όπου καταγράφονται οι ζημιές και στο οποίο δεν υπήρχε καμία καταχώριση για βλάβη στο συγκεκριμένο αγωγό.

Ν.Κ.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER