Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 10:11

6 χρόνια στον ποδηλάτη με την κουκούλα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
6 χρόνια στον ποδηλάτη με την κουκούλα στην Καλαμάτα

 

Ποινή κάθειρξης 6 χρόνων και 1 μήνα επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον ποδηλάτη με την κουκούλα, που άρπαζε τσάντες από γυναίκες στην Καλαμάτα, τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο.

Ο 43χρονος Ελληνας κατηγορούμενος πλησίαζε τα υποψήφια θύματά του με ένα κίτρινο ποδήλατο σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, φρέναρε απότομα για να τις ξαφνιάζει και τους άρπαζε την τσάντα. Σε μια δε από τις συνολικά τρεις υποθέσεις, για τις οποίες καταδικάστηκε για ληστεία, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος να πετάει κάτω την γυναίκα και όταν αυτή κρύβει το πορτοφόλι της κάτω από την κοιλιά της, αυτός να την πατάει με μανία για να το πάρει. Οι αστυνομικοί τον έψαχναν μετά από αυτή την επίθεση, αφού η γυναίκα που έπεσε θύμα του δεν το κατήγγειλε επίσημα. Εν τω μεταξύ, η δράση του είχε καταγραφεί και από τις κάμερες άλλου καταστήματος στην οδό Πολυχάρους, όπου φαινότανε τόσο το ποδήλατο, όσο και ο ίδιος να φορά ένα αμάνικο μπουφάν στρατιωτικού τύπου.

Στις άλλες δύο γυναίκες δεν φέρθηκε με τέτοια σκληρότητα, αλλά επέλεξε να είναι μεγάλες σε ηλικία για να το κάνει πιο εύκολο. Με την κουκούλα κατεβασμένη μέχρι τα μάτια άρπαξε την τσάντα από μια ακόμα γυναίκα που περπατούσε στην οδό Βασ. Αμαλίας, που μέσα είχε 500 ευρώ σε μετρητά, το κινητό της τηλέφωνο, διάφορα έγγραφα και αντικείμενα. Στην τρίτη περίπτωση, στην οδό Σωκράτους, άρπαξε την τσάντα γυναίκας που περιείχε 300 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. 

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε μείνει άνεργος και χωρίς σπίτι, και η κατάστασή του ήταν τόσο τραγική που δεν είχε ούτε να φάει. Εν τω μεταξύ, όταν συνελήφθη παραδέχτηκε αμέσως ότι αυτός έκανε τις επιθέσεις. Μάλιστα, το δικαστήριο δέχτηκε πως ήταν ειλικρινής και μετά και από πρόταση της εισαγγελέα τον καταδίκασε με το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στις πράξεις του από ένδεια· αφού εκεί όπου δούλευε για 8 μήνες πριν μείνει στο δρόμο, δεν είχε πληρωθεί και είναι στα δικαστήρια με τον πρώην εργοδότη του. Επίσης, παρουσίασε και χαρτιά ότι του είχε γίνει έξωση.  

Ν.Κ.


NEWSLETTER