Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 15:46

7 χρόνια σε τσιγγάνο που έκλεψε laptop Αφγανού στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών

Γράφτηκε από την
7 χρόνια σε τσιγγάνο που έκλεψε laptop Αφγανού στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών

Σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Ελληνα τσιγγάνο ο οποίος έκλεψε το laptop Αφγανού και εκείνος τον... έσπασε στο ξύλο. Ο τσιγγάνος κατηγορούμενος είναι υπότροπος, αφού δεν υπάρχει μέρος στη Μεσσηνία που να μην έχει κλέψει. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κοντά στον τσιγγάνικο καταυλισμό στον Αγ. Κωνσταντίνο Αρφαρών, ο Αφγανός δούλευε σε ένα χωράφι όπου άνοιγαν τρύπες για να φυτέψουν γροθάρια. Λίγο πιο πέρα ήταν και ένα κατάλυμα που οι ιδιοκτήτες το είχαν παραχωρήσει στον αλλοδαπό εργάτη για να μένει εκεί και να προσέχει τα κτήματά τους. Από εκεί λοιπόν ο κατηγορούμενος έκλεψε το laptop, αλλά ο άλλος τον είδε και τον... βούτηξε. Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο ιδιοκτήτης του κτήματος, ο Αφγανός εργάτης χτύπησε τον κατηγορούμενο από πίσω με ένα σκεπάρνι, τον έριξε κάτω και τον ρήμαξε στο ξύλο. Αντίθετα στην κατάθεση που είχε δώσει ο αλλοδαπός στους αστυνομικούς (η εν λόγω κατάθεση διαβάστηκε στο δικαστήριο γιατί ο ίδιος δεν εμφανίστηκε), είδε τον τσιγγάνο να βγαίνει από το κατάλυμά του με το laptop στα χέρια, έτρεξε να του κλείσει το δρόμο και ο κατηγορούμενος τον έσπρωξε και τον χτύπησε στο κεφάλι, τον έριξε κάτω και συνέχιζε να τον βαράει, οπότε εκείνος ανταπέδωσε τα χτυπήματα. 

Εν τω μεταξύ κατέφτασε και η Αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί για το επεισόδιο και ο τσιγγάνος συνελήφθη για ληστρική κλοπή. Ο ίδιος δε ο κατηγορούμενος, στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι χτύπησε τον Αφγανό γιατί τον χτύπησε πρώτος εκείνος, αλλά ήταν πιο δυνατός και έτσι τον έδεσε από μια ελιά με σκοινί, ώσπου να έρθει η Αστυνομία και να τον πάρει για τα... συνηθισμένα. 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER