Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 20:27

10 χρόνια σε Αλβανό για διακίνηση χασίς στη Μεσσηνία 

Γράφτηκε από την
10 χρόνια σε Αλβανό για διακίνηση χασίς στη Μεσσηνία 

Ποινή κάθειρξης 10 χρόνων και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν 32χρονο Αλβανό, που στην αποθήκη του σπιτιού του στον Κάμπο Αβίας οι αστυνομικοί βρήκαν τον περασμένο Απρίλιο 3,5 κιλά χασίς. Αντίθετα, ο 29χρονος αδελφός του και συγκατηγορούμενός του, αθωώθηκε. Τα σχεδόν 3,5 κιλά χασίς ο κατηγορούμενος τα έκρυβε στην αποθήκη, σε έναν κάδο σκουπιδιών, σκεπασμένο με κλαδιά. 

Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από σχετικές πληροφορίες που είχαν από έγκυρη πηγή ότι ο καταδικασθείς κρύβει μια μεγάλη ποσότητα χασίς, αλλά και διακινεί σε ναρκομανείς, αυτός και οι συνάδελφοί του πήγαν και έψαξαν στο σπίτι. Ο κατηγορούμενος -εξήγησε ο αστυνομικός- έμενε στον Κάμπο Δυτικής Μάνης μαζί με τους γονείς του. Ο αδελφός του έμενε σε άλλο σπίτι με τη δική του οικογένεια, και μάλιστα επέμεινε να το ψάξουν για να φανεί ότι είναι καθαρός. Στις 10 Απριλίου, οπότε και έγινε η αστυνομική έρευνα, τα δύο αδέλφια επέστρεφαν μαζί από κάπου έξω και ο αδελφός ο οποίος αθωώθηκε φάνηκε να ταράζεται πολύ όταν οι αστυνομικοί τούς ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι. Στην έρευνα που ακολούθησε, μέσα σε ένα ντουλάπι σε κρεβατοκάμαρα του σπιτιού, βρέθηκαν 5.130 ευρώ, αλλά καθόλου ναρκωτικά. Εξω στην αυλή ωστόσο, οι αστυνομικοί παρατήρησαν ένα μονοπάτι που οδηγούσε σε μια αποθήκη. Εκεί άλλωστε βρήκαν και το χασίς σε φούντα, επιμερισμένο σε 4 ανισοβαρείς συσκευασίες, συνολικού βάρος 3.422 γραμμαρίων.

Εν τω μεταξύ, όπως κατέθεσε ο ίδιος αστυνομικός, ο καταδικασθείς είχε πριν τη σύλληψή του μπλεχτεί ξανά με το νόμο, διαπράττοντας μια κλοπή κατά συναυτουργία. Επιπρόσθετα -κατέθεσε- ο ίδιος Αλβανός φέρεται ότι προμήθευε με χασίς και μια συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Καλαμάτα και τη δράση της διακρίβωσε η υπηρεσία του μέσα από παρακολουθήσεις τηλεφώνων. 

Ο καταδικασθείς πάντως στην απολογία του δεν αρνήθηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του και το δικαστήριο. Ο άλλος αδελφός, ο οποίος αθωώθηκε, υποστήριξε ότι δεν ήξερε τίποτα, αλλά και ούτε αποδείχτηκε κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία πως είχε κάποια ενεργή εμπλοκή. Νωρίτερα, ο πατέρας τους κατέθετε στο δικαστήριο ότι και τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν, τα είχε ο ίδιος στη δική του κρεβατοκάμαρα γιατί έφτιαχνε το σπίτι και θα πλήρωνε με αυτά τους τεχνίτες. 

Ο 32χρονος καταδικασθείς αφού εκτίσει την ποινή του, το δικαστήριο διέταξε να απελαθεί και απαγόρευσε την επανείσοδό του στην Ελλάδα για 10 χρόνια. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER