Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017 15:32

7,5 χρόνια σε γυφτοπούλες που ξάφριζαν ηλικιωμένους στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
7,5 χρόνια σε γυφτοπούλες που ξάφριζαν ηλικιωμένους στην Καλαμάτα 

Σύστημα το είχαν κάνει δύο γυφτοπούλες, ξαδέρφες μεταξύ τους, να πλησιάζουν ηλικιωμένους και τάζοντάς τους διάφορα -ή αν αυτοί δεν ανταποκρίνονταν, χρησιμοποιώντας βία-, να τους ληστεύουν.

Χθες, οι δυο ξαδέρφες καταδικάστηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7,5 χρόνια κάθειρξη η κάθε μια, για ληστεία από κοινού ενός 87χρονου - τον οποίο έστειλαν στο νοσοκομείο με κάταγμα ώμου, για να του πάρουν 300 ευρώ. Η θρασύτατη ληστεία, που περίοικος παρακολούθησε από το μπαλκόνι της, στην οδό Θερμοπυλών στην περιοχή της μαρίνας Καλαμάτας, έγινε το απόγευμα της 8ης Απριλίου. Οι κατηγορούμενες, η μια 33 και η άλλη 25 χρόνων, την... έπεσαν στον ηλικιωμένο μες το δρόμο. Η μάρτυρας καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι άκουσε τον γέροντα να λέει "φύγετε, δεν έχω", και τότε γύρισε και κοίταξε προς το δρόμο. Οι δύο τσιγγάνες, τις οποίες αργότερα αναγνώρισαν στο Τμήμα τόσο η μάρτυρας, όσο και ο ίδιος ο παθών, είχαν πλευρίσει η μια από τη μια και η άλλη από την άλλη τον ηλικιωμένο και δεν τον άφηναν. Η γυναίκα, ωστόσο, μπήκε μέσα στο σπίτι της και όταν άκουσε το γέροντα να φωνάζει ξαναβγήκε και τον είδε κάτω πεσμένο στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην πολυκατοικία της. Ετρεξε να τον βοηθήσει και τον βρήκε μέσα στα αίματα. 

Ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε στη δίκη είπε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του δέχτηκαν σήμα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα από το κέντρο και ξεκίνησαν να ψάχνουν. Μέσα στο επόμενο τέταρτο με εικοσάλεπτο, είχαν εντοπίσει ένα αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι δύο τσιγγάνες μαζί με ομοφύλους τους, στη συνοικία Μπουρνιά. Η μια μάλιστα από αυτές είχε περασμένη στους ώμους μια ζακέτα, και την περιγραφή της είχαν δώσει ήδη στο "100" αναφέροντας το συγκεκριμένο ρούχο ως ένα από τα χαρακτηριστικά για την αναγνώρισή της. 

 

ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ήταν καταδικαστική για τις δύο κατηγορούμενες. Νωρίτερα βέβαια οι ίδιες στην απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι τις... μπέρδεψαν, κι αυτές είχαν πάει στο λογιστή τους εκείνο το απόγευμα και για τη ληστεία δεν γνωρίζουν το παραμικρό. Πιστευτές όμως δεν έγιναν, καθώς και οι δύο φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες επιθέσεις σε ηλικιωμένους στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη. Κάτι το οποίο, εκτός από την αγόρευσή της, επεσήμανε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και η εισαγγελέας. Είπε ότι οι συγκεκριμένες είχαν κάνει ομάδα μαζί με ομόφυλές τους "χτυπώντας" ηλικιωμένους, τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο. Οι ίδιες φέρονται μάλιστα να είναι μπλεγμένες σε 7 τέτοιες περιπτώσεις, ενώ εκκρεμεί σε βάρος τους ανακριτική δικογραφία. 

 

ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Πάντως, προκειμένου να ελαφρώσουν τη θέση τους, ο πατέρας της μιας κατηγορουμένης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι αποζημίωσε με 1.500 ευρώ τον γέροντα. Ο δικηγόρος τους μάλιστα εμφάνισε μια δήλωση του ηλικιωμένου που υπέγραφε η υπερήλικη σύζυγός του, σύμφωνα με την οποία είχαν πάρει τα χρήματα αυτά και δεν επιθυμούσαν την ποινική δίωξη των δύο γυναικών. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από έδρας εκείνη ειδικά την περίοδο είχε μετατραπεί σε μάστιγα το να πλησιάζουν οι τσιγγάνες ηλικιωμένους και με την... μέθοδο της απασχόλησης, όπως ανέφερε το επίσημο αστυνομικό δελτίο (τάζοντας, δηλαδή, ερωτικά παιχνίδια όπως αναδείξαμε και σε πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ εκείνη την περίοδο), ή αλλιώς με τη βία αν οι γέροντες τις έδιωχναν, να ξελαφρώνουν τα πορτοφόλια ηλικιωμένων.  

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER