Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 09:33

150 χρόνια φυλακή σε 17 για διακίνηση κοκαΐνης και χασίς

Γράφτηκε από την

 

Συνολικά 150 χρόνια και 10 μήνες φυλακή επέβαλε σε 17 κατηγορούμενους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Οι ποινές επιβλήθηκαν και ανακοινώθηκαν χθες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη και χασίς. Σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν ο 38χρονος (αυτός που έμενε στον Ανεμόμυλο) και ο 34χρονος αδελφός του από τη Μεσσήνη -ο μεγαλύτερος αδελφός ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και χασίς. Ο 34χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο και 10 ακόμα κατηγορούμενοι από τους συνολικά 20 καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 13 χρόνια. Αλλοι 5 ακόμα κατηγορούμενοι από τους 20 -μεταξύ τους και η σύζυγος του καταδικασθέντα ως αρχηγού- καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια, ενώ αθωώθηκαν οι άλλοι 3: η Ρουμάνα σύζυγος του αυτοκινητιστή από την Τρίοδο, μια 29χρονη Καλαματιανή και ένας 54χρονος Νησιώτης, ο οποίος αν και το δικαστήριο τον κήρυξε ένοχο για διακίνηση ναρκωτικών (με το άρθρο για ιδία χρήση), έκρινε πως είναι τοξικομανής και θα πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.   

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Ο 38χρονος Νησιώτης, κάτοικος Ανεμόμυλου, κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση με προσδοκώμενο όφελος από τη δραστηριότητά του αυτή άνω των 75.000 ευρώ. Καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ. 

Ο 34χρονος αδελφός του καταδικάστηκε με την ίδια ποινή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ και επιπλέον 7 μήνες φυλάκιση για κατοχή ναρκωτικών χαπιών για δική του χρήση και παράνομη οπλοκατοχή.  

Το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο αδελφούς το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, γι' αυτό και δεν καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά.

Ο 34χρονος αυτοκινητιστής από την Τρίοδο καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο 44χρονος Νησιώτης κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο 39χρονος από την Αμφιθέα κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο 34χρονος από το Σπιτάλι κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής. Καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Ο 33χρονος Νησιώτης, ο οποίος έχει δικαστεί και καταδικαστεί αμετάκλητα για τη συμμετοχή του στο σκέλος της εγκληματικής ομάδας του γνωστού Καλαματιανού ισοβίτη που διακινούσε ναρκωτικά, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών. 

Ο 44χρονος Νησιώτης κρίθηκε ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών στα πλαίσια αυτής, ως τοξικομανής. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, και επιπλέον 3 μήνες φυλάκιση για παράνομη οπλοκατοχή. 

Ο 23χρονος Νησιώτης καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση, για απλή συνέργεια σε καλλιέργεια χασίς. 

Η σύζυγος του καταδικασθέντα ως αρχηγού της οργάνωσης κρίθηκε ένοχη για διακίνηση ναρκωτικών, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση, με τριετή αναστολή.

Ο 28χρονος Καλαματιανός καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων Αλβανών ως προμηθευτής της οργάνωσης με το συνεργείο αυτοκινήτων στην Αθήνα, κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών. Καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. 

Ο 62χρονος υδραυλικός κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση.

Ο 45χρονος Κορίνθιος, κατηγορούμενος ως προμηθευτής και αυτός της οργάνωσης, κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ως τοξικομανής και καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση.

Ο δεύτερος Αλβανός κατηγορούμενος, ο οποίος μέσα από τις φυλακές Μαλανδρίνου διαμεσολαβούσε για την αγορά των ναρκωτικών από τον καταδικασθέντα ως αρχηγό, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών ως υπότροπος. 

Ο τρίτος Αλβανός κατηγορούμενος, ένας 50χρονος, κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Ο τελευταίος κατηγορούμενος, ένας Ελληνας, καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών σε 8 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. 

Ν.Κ.