Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 16:44

Εκδικάστηκε στο Εφετείο η αίτηση για τις απαλλοτριώσεις στο Τζάνε - Καλαμάκι 

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκδικάστηκε στο Εφετείο η αίτηση για τις απαλλοτριώσεις στο Τζάνε - Καλαμάκι 

 

Υπόθεση απαλλοτριώσεων για το έργο στο δρόμο Ριζόυμυλος - Κορώνη, στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, συζητήθηκε προχθές στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Ειδικότερα, στο Μονομελές Εφετείο εκδικάστηκε η αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για διόρθωση της απόφασης με την οποία καθορίστηκαν προσωρινές τιμές μονάδας αποζημίωσης των ακινήτων και των επικειμένων που απαλλοτριώθηκαν για το συγκεκριμένο έργο. Αφορούσε 319 ιδιοκτήτες, και χρειάστηκε να γίνει γιατί στην πρωτόδικη απόφαση είχαν παραλειφθεί μια σειρά από επικείμενα και 7 ιδιοκτησίες.

Μια ακόμα σημαντική υπόθεση απαλλοτριώσεων για το έργο στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, αναμένεται να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας στις 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου για τον καθορισμό οριστικής τιμής μονάδας απαλλοτρίωσης. Αφορά όλους, και τους 375 ιδιοκτήτες που εμπλέκονται στο έργο.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρωτόδικα ορίστηκαν πολύ ικανοποιητικές τιμές για τους ιδιοκτήτες, όμως απρόσμενα υψηλές για το Ελληνικό Δημόσιο. Και οι τιμές αυτές, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πάνε ακόμα πιο πίσω το σημαντικό έργο βελτίωσης. Και αυτό γιατί οι απαλλοτριώσεις υπολογιζόταν να κοστίσουν μέχρι 1,5 εκ. ευρώ και με την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου το κόστος έφτασε τα 6 εκ. ευρώ. Η υπηρεσία είναι στην αναζήτηση χρημάτων από εθνικούς πόρους, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις.

Η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου βελτίωσης στο τμήμα Τζάνε - Καλαμάκι, μήκους 7.320 μέτρων, χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα της Περιφέρειας, με 15.507.673,29 ευρώ. Προβλέπονται 3,72 χιλιόμετρα νέων οδών και 2,84 χιλιόμετρα ανακατασκευασμένων ή αναβαθμισμένων οδών, καθώς περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Τζάνε, Πεταλιδίου και Καλαμακίου. Ξεκινάει από τη γέφυρα του Τζάνε και καταλήγει μετά το Καλαμάκι.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER