Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 17:38

2 χρόνια σε Καλαματιανό τοξικομανή για μισό κιλό χασίς 

Γράφτηκε από την

Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 2 χρόνων ως τοξικομανής καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 47χρονος Ελληνας κατηγορούμενος, για διακίνηση μισού κιλού χασίς.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως υπότροπος σε 5 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ - ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο έδωσε τότε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, με τον όρο να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. 

Ο ίδιος υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι στο διάστημα των 3 χρόνων που μεσολάβησε μέχρι τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό έκανε τιτάνιο αγώνα για να ξεκόψει από τα ναρκωτικά. Απομονώθηκε για δύο μήνες στο χωριό του, εργάστηκε για να κερδίζει τη ζωή του και γνώρισε μια γυναίκα που τον βοήθησε να σταθεί και πάλι στα πόδια του. 

Νωρίτερα η σύντροφός του και ένας ακόμη μάρτυρας υπεράσπισης διαβεβαίωσαν το δικαστήριο για τη νέα ζωή που ξεκίνησε μετά την καταδίκη του ο κατηγορούμενος. Το δικαστήριο μάλιστα για αυτή την προσπάθεια που ο ίδιος ο κατηγορούμενος και οι μάρτυρες υπεράσπισης περιέγραψαν, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. 

Ο 47χρονος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2013 μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, καθώς οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν πληροφορίες ότι πουλάει σε χρήστες. Στην έρευνα βρήκαν σε έπιπλο στο μπάνιο, σε μια παπουτσοθήκη και σε μια συρταριέρα 531,2 γραμμάρια χασίς, σπόρους από το ίδιο ναρκωτικό βάρους 18,5 γραμμαρίων, 72 κροτίδες, ένα σπρέι πιπεριού, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, καθώς επίσης 500 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε πρωτόδικα ως υπότροπος γιατί είχε καταδικαστεί ξανά το 2003 για κατοχή σχεδόν 2 κιλών χασίς και αποφυλακίστηκε το 2007. 

Ν.Κ.