Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 09:47

Στο Αυτόφωρο καταστηματάρχης στην Καλαμάτα για εξύβριση εφοριακών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στο Αυτόφωρο καταστηματάρχης στην Καλαμάτα για εξύβριση εφοριακών

 

Το ελληνικό Δημόσιο δεν είχε ορίσει δικηγόρο για να παρασταθεί χθες ως πολιτική αγωγή στη δίκη για εξύβριση κατά συρροή, βλασφημία και απείθεια ενός Καλαματιανού ταβερνιάρη και του πατέρα του, τους οποίους μήνυσαν υπάλληλοι της ΔΟΥ Πύργου, γιατί σταμάτησαν με βρισιές τον φορολογικό έλεγχο και τους... έδιωξαν από την ταβέρνα.

Χθες, η διευθύντρια της ΔΟΥ ζήτησε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας να αναβληθεί η δίκη ώστε να παρασταθεί δικηγόρος εκ μέρους του Δημοσίου, όπως και έγινε. Ετσι η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για του χρόνου στις 16 Ιανουαρίου. 

Οι ελεγκτές της Εφορίας κατέθεσαν σε βάρος του πατέρα και του γιου μήνυση ότι δεν άφησαν να γίνει ο φορολογικός έλεγχος στην ταβέρνα τους. Και μάλιστα ο πατέρας όχι μόνο φέρεται ότι τους έδιωξε αλλά και ότι τους έβρισε χυδαία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η διευθύντρια της ΔΟΥ Πύργου, δύο ακόμα γυναίκες υπάλληλοι και ένας άντρας από την ίδια υπηρεσία, πήγαν για φορολογικό έλεγχο το Σάββατο στην ταβέρνα των κατηγορουμένων, στη Μαρίνα Καλαμάτας. Ηταν λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν σύμφωνα με τους μηνυτές ο πατέρας έβρισε τη διευθύντρια της ΔΟΥ, η οποία επέβλεπε τον φορολογικό έλεγχο. Οπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος έβρισε τη διευθύντρια “κ...” και της είπε “πατσαβούρα φύγε από εδώ”, “βγείτε από το μαγαζί μου, πατσαβούρα” και “άντε στο διάολο όλοι σας”. Επίσης, κατηγορείται ότι βλαστήμησε τα θεία. Ο γιος του κατηγορείται ότι ως ιδιοκτήτης του καταστήματος αρνήθηκε σε υπάλληλο να του δώσει τα στοιχεία που ζήτησε αν και όφειλε να το κάνει βάσει του νόμου, για να διευκολύνει τους ελεγκτές. Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ -σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο- ξεκίνησαν τη διαδικασία φορολογικού ελέγχου και στη διάρκειά του διαπίστωσαν ορισμένες παραβάσεις. Ο ιδιοκτήτης όμως αρνήθηκε περαιτέρω έλεγχο δηλώνοντάς τους ότι δεν τους δίνει κανένα άλλο στοιχείο και καλώντας τους να βγουν από το μαγαζί του, κι έτσι δεν ολοκληρώθηκε ο φορολογικός έλεγχος. 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER