Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 16:41

6 χρόνια σε Αλβανό για κλοπή 2 αυτοκινήτων στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατηγορούμενο Αλβανό για δύο κλοπές αυτοκινήτων.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν έκλεψε τα οχήματα γιατί βρισκόταν μόνο δύο μέρες στην Ελλάδα, πριν συλληφθεί να οδηγεί το ένα από αυτά στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι την ημέρα που συνελήφθη, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από τη Σπάρτη τα δύο κλεμμένα από τη Μεσσηνία αυτοκίνητα και τα ακολούθησαν μέχρι να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για τα κλεμμένα οχήματα που αναζητούσαν. Τα δύο αυτοκίνητα, ένα ΙΧ κι ένα φορτηγάκι, είχαν κλαπεί στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 2011 από την Καλαμάτα και την Αρτεμισία. 

Ο κατηγορούμενος είχε απελαθεί και επέστρεψε παράνομα στην Ελλάδα. Στην απολογία του υποστήριξε ότι ο άνθρωπος που τους έφερε μαζί με δύο ακόμα ομοεθνείς του ξανά στη χώρα, τους πήγε στη Σπάρτη, απ' όπου ο ίδιος αγόρασε το επιβατηγό 500 ευρώ από τον συμπατριώτη του, προκειμένου να πάει στην Αθήνα. 

Η συνήγορος του κατηγορούμενου εξήγησε στο δικαστήριο ότι μαζί με τους άλλους δύο είχαν καταδικαστεί ως συμμορία στη Σπάρτη και αφού έκτισαν την ποινή τους απελάθηκαν, ενώ τους απαγορεύτηκε η επανείσοδος στη χώρα. Οταν λοιπόν ο εν λόγω κατηγορούμενος επέστρεψε πρόσφατα για μια ακόμα φορά παράνομα στην Ελλάδα, συνελήφθη και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Καλαμάτας για να δικαστεί για τις κλοπές των αυτοκινήτων.   

Ν.Κ.