Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 17:32

9 χρόνια για χασίς και όπλα στον Ευαγγελισμό Πυλίας

Γράφτηκε από την
9 χρόνια για χασίς και όπλα στον Ευαγγελισμό Πυλίας

Ενοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 55χρονος Ελληνας που είχε μετατρέψει το σπίτι του στον Ευαγγελισμό Πυλίας σε... φυτώριο χασίς και αποθήκη όπλων και φωτοβολίδων.

Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 11.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του. 

Οπως κατέθεσε αστυνομικός του Α.Τ. Πύλου, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, μετά από καταγγελία που τους έγινε στο Τμήμα, πήγαν στο σπίτι του κατηγορούμενου για έρευνα. Οταν μπήκαν στην αυλή, στο περιβόλι ανάμεσα σε... ζαρζαβατικά ανακάλυψαν τα πρώτα 9 φυτά χασίς, μέχρι 2 μέτρα ύψος. Αλλα 4, από 0,70 έως 1 μέτρο, καλλιεργούσε σε γλάστρες και στη σοφίτα του σπιτιού αποξήραινε άλλα δύο δέντρα χασίς. Στο υπόγειο, μέσα σε λαδούσες, είχε φύλλα χασίς βάρους 176 γραμμαρίων και σε ερμάρια μέσα βρήκαν 3 κυνηγετικά όπλα, πιστόλι κρότου, αεροβόλο όπλο, σπρέι πιπεριού, 2 λόγχες και μία ξιφολόγχη, 6 μαχαίρια, 5 σουγιάδες και ένα πτυσσόμενο στιλέτο, δύο φωτοβολίδες και 140 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Η αδελφή του κατηγορούμενου η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης, είπε ότι ο αδελφός της είναι συλλέκτης όπλων και τα συγκεκριμένα τα είχε κατεβάσει από το πατρικό τους στην Αθήνα όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί στον Ευαγγελισμό, γιατί είχαν συναισθηματική αξία και ανήκαν στον παππού και τον πατέρα τους. Η μάρτυρας είπε ακόμα ότι ο αδελφός της κάνει χασίς από τα 15 του χρόνια και ό,τι βρήκαν οι αστυνομικοί τα είχε για να τα καπνίσει ο ίδιος. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER