Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 20:37

3 χρόνια με αναστολή για σωματεμπορία - Ο κατηγορούμενος έκλεισε το μπαρ και ασχολείται με οικοδομές

Γράφτηκε από την
3 χρόνια με αναστολή για σωματεμπορία - Ο κατηγορούμενος έκλεισε το μπαρ και ασχολείται με οικοδομές

Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή για σωματεμπορία, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε κατηγορούμενο πρώην ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ στο Γύθειο. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4,5 χρόνων. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, που του είχε αναγνωρίσει και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς και το ελαφρυντικό ότι φέρθηκε καλά μετά την πράξη αφού έκλεισε το καφέ - μπαρ και ασχολείται με τις οικοδομές.
Τον κατηγορούμενο είχε καταγγείλει τον Σεπτέμβριο του 2003 κοπέλα από τη Ρωσία στην Αστυνομία του Γυθείου ισχυριζόμενη ότι την κρατούσε παρά τη θέλησή της περιορισμένη στο σπίτι του και την είχε να δουλεύει στο μπαρ ενώ την εξωθούσε και στην πορνεία. Οι καταθέσεις της γυναίκας από το προανακριτικό στάδιο έως και την κατάθεσή της στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην Κυπαρισσία, διαβάστηκαν χθες γιατί η ίδια δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει. Οπως λοιπόν είχε πει στις Αρχές, είχε φτάσει από τη Ρωσία στην Ελλάδα με βίζα που της έβγαλε ταξιδιωτικό γραφείο της χώρας της. Στο Γύθειο βρέθηκε όταν ο κατηγορούμενος πήγε να την πάρει από σπίτι Αλβανού όπου η κοπέλα έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα ύστερα από παρότρυνση φίλης της. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τις καταθέσεις της κοπέλας, της ασκούσε ψυχολογική και σωματική βία, της πήρε τα χαρτιά της και τα ρούχα της ενώ έκλεινε ραντεβού με πελάτες για να κάνει έρωτα μαζί τους. Μια ημέρα που την γρονθοκόπησε, αποφάσισε να φύγει και να τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Οπως κατέθεσε αστυνομικός στο δικαστήριο σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου βρέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα της κοπέλας και η βαλίτσα με τα ρούχα της.
Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ναι μεν παραδέχτηκε ότι είχε κοπέλες να δουλεύουν στο μαγαζί του, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τις εξωθούσε στην πορνεία ή της κρατούσε παρά τη θέλησή τους.
Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, που του είχε αναγνωρίσει και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς και το ελαφρυντικό ότι φέρθηκε καλά μετά την πράξη αφού έκλεισε το καφέ - μπαρ και ασχολείται με τις οικοδομές.


NEWSLETTER