Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 09:49

Εκδικάστηκε στην Καλαμάτα η υπόθεση επιμέλειας του γιου της Ρούπα και του Μαζιώτη

Γράφτηκε από την
Εκδικάστηκε στην Καλαμάτα η υπόθεση επιμέλειας του γιου της Ρούπα και του Μαζιώτη

 

 

Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση επιμέλειας του 6,5 ετών γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.

Η αίτηση ανάθεσης της επιμέλειας του παιδιού στη γιαγιά και τη θεία του συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας κεκλεισμένων των θυρών (όπως είναι η συνήθης διαδικασία), όπου συνεκδικάστηκαν η αίτηση της γιαγιάς και της θείας του αγοριού, καθώς και αυτή των γονιών του. Θυμίζουμε ότι η προσωρινή επιμέλεια του παιδιού δόθηκε στη γιαγιά και τη θεία του από τον περασμένο Μάρτιο, με απόφαση του προηγούμενου εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας οι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης, οι οποίοι είναι στη φυλακή για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν απεργία πείνας. Στη σχετική ανακοίνωσή τους μάλιστα σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου ζητούσαν “κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας να μπορέσουμε να έχουμε τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί μας και με τους δικηγόρους μας”. 

Χθες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης ο δικηγόρος Πατρών που εκπροσώπησε τους γονείς, τη γιαγιά και τη θεία του παιδιού, Γιώργος Στειακάκης, μαζί με το συνάδελφό του Παναγιώτη Κοραντζόπουλο, δήλωσε πως επιθυμία τους είναι η ανάθεση της καθημερινής φροντίδας του αγοριού στη γιαγιά και τη θεία του, “λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας -και μόνο- των γονιών του να ασκήσουν τα καθήκοντά τους”. Και πρόσθεσε πως “η αίτησή μας είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο, την καθημερινή φροντίδα του τέκνου από τη γιαγιά και τη θεία χωρίς περιορισμούς και χωρίς την παρακολούθηση από κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας ή παιδοψυχίατρο, η οποία δεν είναι απαραίτητη και θα κριθεί σχετικά από το δικαστήριο”. Υπενθύμισε, τέλος, ότι “υπάρχει προσωρινή επιμέλεια αυτή τη στιγμή με εισαγγελική διάταξη, η γιαγιά και η θεία έχουν την καθημερινή φροντίδα του παιδιού, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν παρακολουθείται από κοινωνική υπηρεσία διότι και η ίδια η υπηρεσία έχει διαπιστώσει ότι δεν είναι απαραίτητο”. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER