Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 12:27

5 χρόνια κάθειρξη για κλοπές από παγκάρια σε 41χρονο Μεσσήνιο

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 5 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 41χρονος Ελληνας από το Τσαπί, ο οποίος κατηγορείτο ότι έκλεβε τα λεφτά από παγκάρια εκκλησιών σε Λαντζουνάτο, Σελλά, Καλογερέσι και Τριπύλα.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο, αφού δεν παρουσιάστηκε. Συνελήφθη πέρυσι στις αρχές Μαρτίου από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, για συνολικά 6 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες σε εκκλησίες, που έγιναν μεταξύ 5 και 9 του μήνα. Επιπλέον καλλιεργούσε στο σπίτι του 3 φυτά χασίς ύψους 10 εκατοστών σε δύο γλάστρες, αλλά το δικαστήριο επειδή είναι πολυτοξικομανής έπαψε την ποινική δίωξη για την καλλιέργεια χασίς. Επίσης οι αστυνομικοί τού είχαν βρει και 87 ευρώ σε κέρματα τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από τις κλοπές που κατηγορείτο πως έκανε.

Χθες στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο από τους εφημέριους των εκκλησιών που είχε διαρρήξει. Οπως προέκυψε από τις καταθέσεις τους, ο κατηγορούμενος συνήθως έσπαζε το τζάμι και έμπαινε από ένα παράθυρο, και μετά έσπαζε το παγκάρι για να πάρει από μέσα τα χρήματα.

Ν.Κ.