Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 08:58

9 χρόνια σε Καλαματιανό πρώην βενζινοπώλη για πλαστογράφηση επιταγών 

Γράφτηκε από την
9 χρόνια σε Καλαματιανό πρώην βενζινοπώλη για πλαστογράφηση επιταγών 

 

Σε 9 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και μάλιστα ερήμην, πρώην Καλαματιανός βενζινοπώλης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ότι πλαστογράφησε δύο επιταγές που του παραχώρησε ο κουμπάρος του ως επιταγές εξυπηρέτησης, καθώς και για απάτη.

Οι επιταγές ύψους 36.700 ευρώ η μία και 33.800 ευρώ η άλλη, φαίνονταν ότι είχαν οπισθογραφηθεί από πρώην πελάτη του κατηγορούμενου, που όμως δεν είχε ιδέα. 

Οπως κατέθεσε ο κουμπάρος του χθες στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος του ζήτησε τις δύο επιταγές και αυτός έβαλε μόνο την υπογραφή του. Δεν ήξερε -είπε ο μάρτυρας- ούτε τα ποσά, τα οποία συμπλήρωσε ο κατηγορούμενος. Ωστόσο, ο μάρτυρας είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη διευκόλυνση αυτή τα ποσά να μην υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ στην κάθε μια επιταγή. Ο έτερος εξαπατηθείς ο οποίος εφέρετο ως ο οπισθογράφος τους, κατέθεσε ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο απ’ όταν είχε το πρατήριο, καθώς “γέμιζε” εκεί με καύσιμα τα μηχανήματά του. Αυτή -είπε- ήταν και η μόνη σχέση και επαφή τους, ενώ πλήρωνε πάντα τοις μετρητοίς. 

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί αμετάκλητα πέρυσι το Νοέμβριο σε φυλάκιση 3 χρόνων με αναστολή για απάτη και πλαστογραφία, γιατί χρησιμοποίησε επιταγές με τα στοιχεία βιοτέχνη εν αγνοία του και εξέδωσε στο όνομά του δύο επιταγές. Ο ίδιος μάλιστα έχει κριθεί ένοχος παλιότερα και για λαθρεμπόριο πετρελαίου θέρμανσης και φοροδιαφυγή. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER