Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 18:44

Αθώοι για υπεξαίρεση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αθώοι για υπεξαίρεση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον συνταξιούχο πλέον πρώην λογιστή των δύο Συνεταιρισμών (Προμηθευτικού και Αλληλασφαλιστικού) του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας και τον μέτοχο και πρώην πρόεδρό τους, οι οποίοι κατηγορούντο για υπεξαίρεση 613.000 ευρώ το διάστημα 2000 έως 2005.

Ομως, όπως αποδείχτηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων, μεταξύ τους και των ελεγκτών της ΔΟΥ Καλαμάτας (η μία μάλιστα ελεγκτής είναι η σημερινή προϊσταμένη της ΔΟΥ), επρόκειτο για λογιστικές αταξίες, καθώς δεν τηρούνταν βιβλία και δεν γίνονταν οι φορολογικές δηλώσεις. 

Οπως χαρακτηριστικά κατέθεσε η προϊσταμένη της Εφορίας, πολλά παραστατικά από το φορολογικό έτος 1991 που ξεκίνησε ο έλεγχος είχαν χαθεί και παρόλο που το λογιστήριο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ τηρούσε μια μερίδα για τους δύο συνεταιρισμούς του (σκοπός της σύστασής τους ήταν να προμηθεύονται τροχαίο υλικό σε καλύτερες τιμές και να πετυχαίνουν πιο συμφέρουσες ασφαλιστικές καλύψεις), δεν φαίνονταν οι αντίστοιχες εγγραφές στα δικά τους βιβλία. Ετσι οι ελεγκτές της ΔΟΥ, αφού δεν βρήκαν εγγραφές στα λογιστικά βιβλία και παραστατικά, υπολόγισαν με εξωλογιστικό τρόπο το έλλειμμα. Επιπλέον, όλες οι πληρωμές γίνονταν από το μέρισμα των λεωφορειούχων και όπως προέκυψε δεν υπήρξε ποτέ καμία καταγγελία για οικονομικές ατασθαλίες. Ο έλεγχος ξεκίνησε γιατί όταν ανέλαβε νέα διοίκηση το 2005 απαίτησε να ενημερωθούν τα λογιστικά βιβλία. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα ακριβώς επειδή διαπιστώθηκαν αυτές οι λογιστικές αταξίες στην τήρηση των βιβλίων. 

 

Ν.Κ.  

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER