Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 10:37

«Καμπάνες» σε 6 τσιγγάνους για διακίνηση μαύρης ηρωίνης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Σε 13 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ηρωίνης, με τη μορφή της αγοράς και κατοχής ο ένας και σε 6 χρόνια κάθειρξη ο καθένας από τους άλλους πέντε για απλή συνέργεια στην κατοχή ηρωίνης, καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 6 Ελληνες τσιγγάνοι, κατηγορούμενοι για διακίνηση 8.700 δόσεων μαύρης ηρωίνης σε μορφή τούβλου, που βρέθηκε μέσα σε δύο τρύπες σε κοντινή πλαγιά στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.

Πρωτόδικα οι 6 κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε 13,5 χρόνια κάθειρξη ο καθένας για σύσταση συμμορίας και διακίνηση ηρωίνης με τη μορφή της αγοράς και κατοχής, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Χθες όλοι αθωώθηκαν από την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, ενώ μόνο ο 34χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε όπως και πρωτόδικα, αφού το αποτύπωμά του βρέθηκε πάνω στη μονωτική ταινία, στο ένα τούβλο μαύρης ηρωίνης. Την περασμένη Τετάρτη ο εν λόγω κατηγορούμενος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη, υποστηρίζοντας στο δικαστήριο ότι αυτός μαζί με έναν Αλβανό είχαν κρύψει εκεί τα ναρκωτικά. 

Θυμίζουμε ότι η δίκη έγινε την περασμένη Τετάρτη, οπότε και ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, ενώ χθες βγήκε η απόφαση. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. στους οποίους το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία και μείωσε την ποινή, είναι μια 63χρονη (μάνα του 34χρονου καταδικασθέντα), τα δύο αδέλφια της, 61 και 64 χρόνων, και δύο ακόμη αδέλφια, 27 και 35 ετών, γιοι του ενός εκ των κατηγορουμένων. Οι προαναφερόμενοι 5 συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2014 σε επιχείρηση της Αστυνομίας στον καταυλισμό, όπου βρέθηκαν 8.700 δόσεις ηρωίνης σε μορφή τούβλου, μέσα σε δύο τρύπες σε κοντινή πλαγιά. Ο 34χρονος συνελήφθη ένα μήνα μετά, γιατί το αποτύπωμά του βρέθηκε πάνω στη μονωτική ταινία, στο ένα τούβλο μαύρης ηρωίνης. 

Ν.Κ.