Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:42

14 μήνες σε Καλαματιανό δικηγόρο για υπεξαγωγή εγγράφου 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
14 μήνες σε Καλαματιανό δικηγόρο για υπεξαγωγή εγγράφου 

Ενοχος για υπεξαγωγή εγγράφου (μιας επιταγής 20.000 ευρώ) και απιστία δικηγόρου κρίθηκε χθες και σε δεύτερο βαθμό ένας Καλαματιανός δικηγόρος, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 14 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πρωτόδικα, επειδή αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και έπρεπε να κάνει εξετάσεις στο νοσοκομείο, είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ερήμην σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. 

Πελάτης του δικηγόρου τον μήνυσε γιατί... εξαφάνισε το σώμα μιας επιταγής την οποία του είχε εμπιστευτεί ώστε να προχωρήσει τις νόμιμες διαδικασίες και να πάρει τα λεφτά του. Η επιταγή είχε εκδοθεί από μεσσηνιακή επιχείρηση και ήταν ύψους 20.000 ευρώ. Ο μηνυτής, τεχνίτης στο επάγγελμα, πήγε να την εισπράξει στην τράπεζα, αλλά διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε και έτσι κατέφυγε στο εν λόγω δικηγορικό γραφείο. 

Συνάδελφος του κατηγορούμενου δικηγόρου κατέθεσε χθες στη δίκη ότι η επιταγή κλάπηκε από την εκδότρια εταιρεία και είχε μάλιστα υποβληθεί και σχετική μήνυση. Ο ίδιος μάρτυρας είπε επίσης ότι συζητούσε με τον τεχνίτη για να έρθουν σε συμφωνία, ώστε να εισπράξει ένα μέρος από τα χρήματα, και συγκεκριμένα 12.000 ευρώ. Την επιταγή φέρεται να την έδωσε στον τεχνίτη συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία. Και ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν εικονική και προϊόν κλοπής. Ο κατηγορούμενος δικηγόρος υποστήριξε κατηγορηματικά πως ο μηνυτής δεν του έδωσε ποτέ την επιταγή και πως αν την είχε χάσει θα το έλεγε, αντί να περάσει όλη αυτή τη δοκιμασία. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι ο μηνυτής πήγε στο γραφείο του για να ζητήσει τη γνώμη του, και πως αν είχε κρατήσει την επιταγή θα του είχε φτιάξει ένα αποδεικτικό παραλαβής. Επίσης, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η μόνη περίπτωση που θα είχε ο ίδιος όφελος, θα ήταν να είχε τελεσφορήσει η συμφωνία μεταξύ τεχνίτη και δικηγόρου της εκδότριας εταιρείας, ώστε να εισπράξει το νόμιμο της αμοιβής του. 

Την αθώωση του δικηγόρου πρότεινε ο εισαγγελέας, λόγω -όπως είπε στην αγόρευσή του- έλλειψης δόλου για την υπεξαγωγή εγγράφου και ελλείψει στοιχείων για την απιστία.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER