Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 12:23

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Μεσσήνιος Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος στον δεύτερο γύρο των εκλογών  

Γράφτηκε από την
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Ο Μεσσήνιος Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος στον δεύτερο γύρο των εκλογών  

 Ο Μεσσήνιος Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος είναι ο ένας από τους δύο “μονομάχους” της επόμενης Κυριακής για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με αντίπαλο τον Δημήτρη Βερβεσό.

Ο τελευταίος, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, συγκέντρωσε ποσοστό 25,75% και ο Δ. Αναστασόπουλος 17,42%.

Ο Μεσσήνιος δικηγόρος δήλωσε για τα αποτελέσματα και την εκλογική αναμέτρηση στο δεύτερο γύρο: «Ηρθε η ώρα της ανανέωσης για τη μεγάλη αλλαγή. Οι σημερινές αρχαιρεσίες του ΔΣΑ στέλνουν ένα μήνυμα. Ευχαριστώ θερμά κάθε ένα από τους χιλιάδες δικηγόρους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ επίσης τους συνυποψηφίους μου για τον ωραίο αγώνα. Καλώ όλους τους συναδέλφους σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Για να πούμε οριστικά "ναι" στην ανανέωση. Για να τελειώσουμε οριστικά με όσα μας κρατούν στο παρελθόν. Για να κάνουμε ξανά όλοι μαζί τον ΔΣΑ πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας».

Ο Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος γεννήθηκε το 1980 στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Το 1999 αποφοίτησε από το Κλασικό (3ο) Λύκειο Καλαμάτας και εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ελαβε το πτυχίο του το 2004 και ακολούθως ολοκλήρωσε το ΠΜΣ του Τομέα Ποινικών Επιστημών. Εκτοτε, το ακαδημαϊκό ενδιαφέρον του εστιάζεται στη συνταγματική και ποινική προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2011 έγινε δεκτός ως επισκέπτης-ερευνητής στη Νομική Σχολή του Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ).

Από το 2007 ασκεί μαχόμενη δικηγορία, με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και το δίκαιο πληροφορικής. Είναι μέλος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων. Είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Νομικών «e-Θέμις» (www.ethemis.gr), στο πλαίσιο της οποίας έχει επιμεληθεί τη διοργάνωση πλήθους επιστημονικών δραστηριοτήτων, ιδίως πανελλήνιων συνεδρίων, εισάγοντας συγχρόνως το θεσμό του Πανελληνίου Forum Δικηγορικού Λειτουργήματος. 

Εχει επιμεληθεί το εγχειρίδιο «Ν. 2523/1997 Διοικητικές – ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία», Εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2014. Εχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων και συμβολών σε νομικά συγγράμματα και περιοδικά. Το 2014 εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (με το συνδυασμό «Κοινωνία των Δικηγόρων»).


NEWSLETTER