Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 08:34

19 κάτοικοι του Ευαγγελισμού Πυλίας στο σκαμνί για ψευδή καταμήνυση

Γράφτηκε από την
19 κάτοικοι του Ευαγγελισμού Πυλίας στο σκαμνί για ψευδή καταμήνυση

 

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση κάθισαν χθες οι 19 κάτοικοι του Ευαγγελισμού Πυλίας, οι οποίοι μήνυσαν έναν Ελληνα κάτοικο Αθηνών ότι προσπάθησε να οικειοποιηθεί την περιουσία τους, μεταγράφοντας τα κτήματά τους στο όνομά του.

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας αλλά αναβλήθηκε για του χρόνου στις 24 Σεπτεμβρίου για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, ενώ στο αρχείο μπήκε προσωρινά το σκέλος της που αφορά την ψευδή καταμήνυση. Και αυτό γιατί ο μηνυτής των 19 κατηγορουμένων καταδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το δικαστήριο. Αλλωστε, την αναβολή της υπόθεσης ζήτησε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής επειδή ο πελάτης του και μηνυτής των 19 κατηγορουμένων είχε καταδικαστεί στις 18 του περασμένου Οκτωβρίου σε 1 χρόνο φυλάκιση με αναστολή για ψευδή αναφορά προς την Αρχή και περιμένει πλέον την εκδίκαση της έφεσής του. 

Θυμίζουμε ότι ο μηνυτής είχε κριθεί ένοχος ότι μετέγραψε στο όνομά του ένα κτήμα 100 στρεμμάτων στο Υποθηκοφυλακείο Μεθώνης, το οποίο ανήκε στον πεθαμένο ξάδελφο ενός εκ των κατηγορουμένων. Ο μηνυτής λοιπόν μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς το Φεβρουάριο του 2013 από τους 19 ιδιοκτήτες στην Εισαγγελία Καλαμάτας, υπέβαλε τη μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Οι 18 πάντως από τους συνολικά 19 ιδιοκτήτες που είχαν καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά αποσύρθηκαν από πολιτική αγωγή στη δίκη του περασμένου Οκτωβρίου, καθώς μετά την κατάθεση της μήνυσης ο κατηγορούμενος ως καταπατητής της περιουσίας τους φέρεται ότι σταμάτησε τις μεταγραφές των κτημάτων -ενώ κατηγορείτο από τους 19 ιδιοκτήτες ότι έκανε τοπογραφικά και τα πήγε στο Δασαρχείο διεκδικώντας συνολικά 330 στρέμματα με 6.000 ρίζες ελιές.

Χθες το δικαστήριο εφόσον η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει στο Εφετείο, αποφάσισε η δίκη για την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης να αναβληθεί μέχρι να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση του δικαστηρίου για τον Ελληνα κάτοικο Αθηνών, ενώ για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης ανέβαλε την εκδίκαση για του χρόνου στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ν.Κ.


NEWSLETTER