Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 08:29

10η μέρα απεργίας πείνας του Βαρελά - Ανησυχούν για την υγεία του οι συγγενείς του

Γράφτηκε από την

 

Συνεχίζει την απεργία πείνας στις φυλακές του Κορυδαλλού ο Βασίλης Βαρελάς και πλέον ο συνήγορος και τα αδέλφια του φοβούνται ότι κινδυνεύει σοβαρά αν την συνεχίσει.

Χθες ο συνήγορος του 55χρονου ισοβίτη Γιώργος Ράλλης μιλώντας στην “Ε” είπε ότι κατατίθεται και νέα αίτηση στον ανακριτή Καλαμάτας για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο. 

Πριν λίγες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του απέρριψε την προηγούμενη αίτηση για την αποφυλάκιση του ισοβίτη, ο οποίος βρίσκεται στη 10η ημέρα απεργίας πείνας. Οπως μας είπε ο Γ. Ράλλης, ο 55χρονος αρνείται να πιει και νερό. Ο συνήγορος μάλιστα είπε ότι τα αδέλφια του πήγαν και τον είδαν στη φυλακή και πλέον ανησυχούν γιατί κινδυνεύει σοβαρά η υγεία του, καθώς ο Β. Βαρελάς είναι καρκινοπαθής και έχει βεβαίωση από ΚΕΠΑ με εφ’ όρου ζωής αναπηρία 84%. Ο συνήγορος σχολίασε μάλιστα ότι είναι ο μοναδικός προσωρινά κρατούμενος με τόσο υψηλό ποσοστό αναπηρίας και επιφυλάχθηκε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος εφόσον ο πελάτης του υποστεί βλάβη στην υγεία του, επειδή -όπως είπε χαρακτηριστικά- “μάχεται για την ελευθερία του”. 

Θυμίζουμε ότι ο 55χρονος συνελήφθη στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου και φέρεται να διηύθυνε την εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών, την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Ο ισοβίτης αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή και την εισαγγελέα Καλαμάτας με περιοριστικούς όρους και με την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ, ενώ βρισκόταν έξω από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια ως ηθικός αυτουργός στη διπλή δολοφονία του Φελίπ Μεσάι και του 3χρονου γιου του Κέρι. Ωστόσο, δεν κατέβαλε την εγγύηση μέσα στο χρονικό όριο που του είχε οριστεί και έτσι ο ανακριτής Καλαμάτας εξέδωσε ένταλμα και συνελήφθη στα τέλη Νοεμβρίου. Εκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τις 18 του μήνα ο Καλαματιανός ισοβίτης κάνει απεργία πείνας. Με ανακοίνωσή του γνωστοποιούσε μάλιστα τα εξής: "Δεν είμαι διατεθειμένος να αργοπεθάνω περιμένοντας, από την Δευτέρα 18/12/2017 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκισή μου. Κάθε μέρα που περνάει από εδώ και πέρα, λόγω της εξαιρετικά βεβαρημένης κατάστασης της υγείας μου, θα είναι μια μάχη μέχρι την ελευθερία ή τον θάνατο…". 

Ν.Κ.