Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 10:38

Καλαμάτα: 3 χρόνια στους νεαρούς, που ήρθαν από Αθήνα για… μεροκάματο με πλαστά 50ευρα

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 3 χρόνια στους νεαρούς, που ήρθαν από Αθήνα για… μεροκάματο με πλαστά 50ευρα

 

Με 3 χρόνια φυλάκιση και χρηματική 300 ευρώ τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καθέναν από τους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους που πέρυσι τον Ιούνιο κατέβηκαν στην Καλαμάτα με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα για να βγάλουν... μεροκάματο με ρέστα από πλαστά 50ευρα.

Πρόκειται για δυο 23χρονους Ελληνες (οι γονείς του ενός μάλιστα έχουν περίπτερο στην Αθήνα) και έναν 22χρονο Αλβανό. Κατά τις δύο ημέρες που έμειναν στην πόλη έστειλαν τον έναν Ελληνα να αγοράσει μικροπράγματα από 4 καταστήματα και αποπειράθηκαν να ψωνίσουν από άλλα 7, πληρώνοντας με πλαστά. Τα συνολικά 28 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ οι δύο Ελληνες υποστήριξαν ότι τα είχε αγοράσει ο ένας από αυτούς, από έναν τσιγγάνο στο Μενίδι προς 17 ευρώ το ένα και ό,τι θα έμενε θα ήταν το καθαρό κέρδος. Ο Αλβανός συγκατηγορούμενός τους πάντως αρνήθηκε ότι ήξερε τι έκαναν οι άλλοι δύο - και δικαιολόγησε την παρουσία του στην Καλαμάτα λέγοντας ότι ένας φίλος του, του πρότεινε να έρθει για να δουλέψει delivery.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν για τους νεαρούς μετά από καταγγελία που έγινε στο "100". Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν άργησαν να βρουν και να συλλάβουν τον έναν Ελληνα στην οδό Ναυαρίνου, για τον οποίο το κέντρο τούς έδωσε νωρίτερα σήμα ώστε να τον αναζητήσουν. Στην Ασφάλεια όπου προσήχθη στη συνέχεια, μίλησε και για τους άλλους δύο οι οποίοι ετοιμάζονταν να επιστρέψουν με το λεωφορείο στην Αθήνα, και οι αστυνομικοί τούς συνέλαβαν στο ΚΤΕΛ της Καλαμάτας.

Οι δύο Ελληνες καταδικάστηκαν με αναστολή ενώ για τον Αλβανό, επειδή είχε καταδικαστεί ξανά για κλοπές, η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Οι τρεις νεαροί το διήμερο που έμειναν στην Καλαμάτα φρόντισαν να κάνουν μικροαγορές ελάχιστων ευρώ πληρώνοντας κάθε φορά με πλαστό 50ευρο για να εισπράττουν τα ρέστα σε κανονικά λεφτά. Και παρόλο που -όπως κατέθεσαν χθες μάρτυρες που προσπάθησαν να εξαπατήσουν- τα πλαστά χαρτονομίσματα ήταν τόσο κακοφτιαγμένα που το καταλάβαινες σχεδόν αμέσως από το χρώμα και το χαρτί τους, κάποιοι πάνω στη βιασύνη της δουλειάς ή επειδή δεν είχαν μηχάνημα αναγνώρισης πλαστών, τα πήραν χωρίς να τα ελέγξουν.

Οι κατηγορούμενοι λοιπόν πλήρωσαν με πλαστό 50ευρο σε κατάστημα τουριστικών ειδών στη Ναυαρίνου, απ' όπου αγόρασαν είδη αξίας 5 ευρώ. Μετά, πήγαν σε περίπτερο στην οδό Υπαπαντής και αγόρασαν ένα πακέτο τσιγάρα. Την επομένη πήγαν το μεσημέρι σε φαρμακείο και αγόρασαν πράγματα αξίας 5 ευρώ. Στη συνέχεια αγόρασαν φαγώσιμα αξίας 2 ευρώ από φούρνο. Εν τω μεταξύ άλλοι 7 επαγγελματίες της πόλης (περιπτερούχοι, ιδιοκτήτες ψιλικών και ψητοπωλείο) κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι οι νεαροί προσπάθησαν να τους ξεγελάσουν με τον ίδιο τρόπο.

Ν.Κ.


NEWSLETTER