Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 08:29

5 χρόνια σε 20χρονο Αλβανό για το χασίς σε ταράτσα στο κέντρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Ποινή κάθειρξης 5 χρόνων και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν 20χρονο Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος έκρυβε 2,1 κιλά χασίς σε σακίδιο, στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας, στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο 19χρονος Ελληνας φίλος του αθωώθηκε αν και συνελήφθη μαζί του πέρυσι στις αρχές Ιουλίου, όταν ανέβηκαν παρέα στην ταράτσα της πολυκατοικίας, όπου οι αστυνομικοί τους περίμεναν. 

Ο 20χρονος πάντως από την πρώτη ώρα ισχυρίζεται ότι τα 2,1 κιλά χασίς στην ταράτσα της πολυκατοικίας ήταν ενός άλλου και ο ίδιος έκανε μια εξυπηρέτηση και πως δεν είχε καμία ανάμειξη ή κέρδος. Χθες το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της εμφάνισής του μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Ο Αλβανός καταδικασθείς -όπως έκανε και στην απολογία του στον ανακριτή- τα πήρε όλα πάνω του, προσφέροντας το... άλλοθι της άγνοιας στον 19χρονο συγκατηγορούμενο και φίλο του. Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι συνάντησε τον κύριο της ποσότητας (οι δυο τους γνωρίζονταν) στο γυμναστήριο και τον ρώτησε τι έχει γιατί τον είδε αγχωμένο και ανήσυχο. Τότε ο άλλος -τον οποίο ο κατηγορούμενος κατονόμασε εξαρχής στις διωκτικές αρχές- τον παρακάλεσε να πάρει τα κλειδιά του και να κρύψει για δύο ώρες το χασίς στην πολυκατοικία του. Ετσι και έγινε, ενώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ο κάτοχος της ποσότητας έβαλε το σακίδιο στη διπλανή ταράτσα. Και όταν πήγαν για μπίρες με τον Ελληνα συγκατηγορούμενό του συνάντησε τον άλλον στην παραλία, και ο Αλβανός κατηγορούμενος -σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην απολογία του- ζήτησε από τον κάτοχο της ποσότητας να του δώσει πίσω τα κλειδιά του και να πάρει το... πακέτο. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε δικαιολόγησε γιατί αυτός και ο Ελληνας φίλος του -ο οποίος ισχυρίστηκε ότι απλά "σκότωνε" το χρόνο του κάνοντάς του παρέα- ανέβηκαν στην ταράτσα. Ο κατηγορούμενος σκόπευε να κατεβάσει το πακέτο στον άλλο, αλλά δεν υπολόγισε ότι η Αστυνομία τον περίμενε για να τον συλλάβει. Ο συνήγορός του μάλιστα έφερε στο δικαστήριο χαρτιά που αποδείκνυαν ότι εκείνη την ώρα ο άνθρωπος που κατονόμασε ο εντολέας του ως κύριο της ποσότητας, τον έπαιρνε ξανά και ξανά τηλέφωνο. Νωρίτερα ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας επιβεβαίωσε πως κατά τη σύλληψη των δύο νεαρών, το τηλέφωνο του Αλβανού κατηγορουμένου χτύπαγε επίμονα.

Ν.Κ.