Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 18:29

Φυλάκιση 5 χρόνων για κλοπή πορτοφολιών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Σε κάθειρξη 5 χρόνων -όπως και πρωτόδικα- καταδικάστηκε χθες ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια Καζακστανή, η οποία έκλεψε δύο πορτοφόλια με περισσότερα από 400 ευρώ, από ένα γραφείο στο Διοικητήριο και από τη ρεσεψιόν κεντρικού ξενοδοχείου της Καλαμάτας.

Στη μία περίπτωση, η υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγείας την πέτυχε την ώρα που έβγαινε από το γραφείο της, ενώ στην άλλη πιάστηκε από την κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου, όπου μπήκε και έκλεψε το πορτοφόλι της ρεσεψιονίστ μέσα από την τσάντα της, κι ενώ η ίδια έλειψε για λίγο από το πόστο της. Αλλά και στην περίπτωση της υπαλλήλου της Π.Ε. Μεσσηνίας, η κατηγορούμενη μπήκε και ψαχούλεψε, ενώ η υπάλληλος είχε πεταχτεί σε διπλανό γραφείο για δουλειά. Επιστρέφοντας στο δικό της, είδε την κατηγορούμενη να βγαίνει από μέσα και ρίχνοντας μια ματιά στην ανοιχτή τσάντα της κατάλαβε πως την είχε κλέψει.

Οπως κατέθεσε η υπάλληλος χθες στο δικαστήριο, η ίδια μαζί με την προϊσταμένη της δεν την άφησαν να φύγει και φώναξαν την Αστυνομία. Κι ενώ την έψαξαν, δεν βρήκαν πάνω της τα χρήματα που έλειπαν από την υπάλληλο, τα οποία τελικά ανακάλυψαν τυχαία κατά την προσαγωγή της κατηγορούμενης στο Τμήμα, όταν η μάρτυρας παρατήρησε ότι έκανε μια περίεργη κίνηση πιάνοντας την κοιλιά της, ενώ άκουσε και έναν ήχο σαν κάτι να είχε μέσα από το παντελόνι, κι εκεί τελικά αποδείχτηκε ότι είχε κρύψει η κατηγορούμενη τα χρήματα.

Ν.Κ.