Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 15:19

Μεσσηνία: Μείωση ποινής σε 8 χρόνια φυλακής για δύο Νησιώτες

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Μείωση ποινής σε 8 χρόνια φυλακής για δύο Νησιώτες

Σε κάθειρξη 8 χρόνων από κάθειρξη αόριστης διάρκειας (με ελάχιστο όριο έκτισης τα 14 χρόνια) μείωσε την πρωτόδικη ποινή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 2 Νησιώτες για 16 κλοπές και απόπειρες.

Οι κατηγορούμενοι μαζί με έναν 14χρονο ανήλικο συντοπίτη τους ρήμαζαν ξωκκλήσια και εκκλησίες νεκροταφείων, ενώ μέσα σε δύο μήνες διέπραξαν συνολικά 16 κλοπές και απόπειρες σε σπίτια, εκκλησίες και καταστήματα στη Μεσσήνη, το Λυκότραφο, την Αμφεια, το Σουληνάρι και τη Μεγαλόπολη, μέχρι που συνελήφθησαν τον Απρίλιο του 2016. Επιπλέον, είχαν κλέψει και καύσιμα από τα ντεπόζιτα 5 αυτοκινήτων του Δήμου Μεσσήνης, αξίας 400 – 600 ευρώ. Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 41χρονος και ένας 45χρονος, είναι γνωστοί στις Αρχές για την πλούσια δράση τους ως παράνομοι. Στο ποινικό τους μητρώο έχουν γράψει από κλοπές και ένοπλες ληστείες μέχρι εμπόριο ηρωίνης, γι' αυτό και πρωτόδικα το δικαστήριο τους επέβαλε την ποινή αόριστης κάθειρξης θεωρώντας ότι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Μάλιστα ο 41χρονος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, κάτι που όμως δεν τον εμπόδισε να συνεχίζει ακάθεκτος την εγκληματική του δράση. Χθες οι δύο κατηγορούμενοι φάνηκαν μετανιωμένοι στο δικαστήριο και απολογούμενοι ζήτησαν συγγνώμη.

Το δικαστήριο τους αναγνώρισε εξάλλου το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας (μειώνοντας έτσι την ποινή), το οποίο πρότεινε νωρίτερα στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας Βασίλης Παπαδάς, ο οποίος στην πρότασή του απηύθυνε το ερώτημα αν παρά τις πράξεις τις οποίες διέπραξαν, η απαξία τους εντέλει ήταν τέτοια που να ανταποκρίνεται σε μια ποινή αόριστης κάθειρξης. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER