Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 09:56

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δυναμίτιδα στη Βέργα

Γράφτηκε από την

 

Για τις 16 του μήνα αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη ενός ζευγαριού Ελλήνων, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη κατοχή δυναμίτιδας, σφαιρών και όπλων, και συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βέργα.

Επειδή στο σπίτι είχαν και έναν ανιχνευτή μετάλλων και δύο ασυρμάτους, κατηγορούνται επίσης για αρχαιοκαπηλία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων.

Το ζευγάρι, ένας 51χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και μια 42χρονη δημοτική υπάλληλος, είχε σπίτι του μισό κιλό δυναμίτιδα, 101 σφαίρες και ένα παλιό περίστροφο, που σύμφωνα με τον άνδρα είναι του παππού του, όπως και η ράβδος δυναμίτη. Μάλιστα η αναβολή δόθηκε από το δικαστήριο ώστε ένας εμπειρογνώμονας να πιστοποιήσει ότι η δυναμίτιδα και το περίστροφο ήταν παλιά. Οσο για τον ανιχνευτή μετάλλων και τους ασυρμάτους, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως ψάχνει για χρυσό, ενώ οι ασύρματοι του χρησιμεύουν στο κυνήγι. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν: 2 φορητούς ασυρμάτους, 1 περίστροφο (γεμάτο με 6 σφαίρες), πιστόλι φωτοβολίδων με 4 καψύλια, πιστόλι ρέπλικα και τον γεμιστήρα του με 16 μεταλλικά σφαιρίδια, μισό κιλό ΤΝΤ (δυναμίτιδα) σε ράβδο και 3 καψύλια πυροδότησης εκρηκτικής ύλης, 100 γραμμάρια άκαπνης πυρίτιδας κυνηγίου σε μεταλλικό δοχείο, νάιλον συσκευασία με μπαρούτι 28,5 γραμμαρίων, 6 βραδύκαυστα φιτίλια, 33 κροτίδες, 30 αμπούλες προωθητικού αερίου για πιστόλι ρέπλικα, καθώς και χρηματικό ποσό 32.195 ευρώ, το οποίο φέρεται να προέρχεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από κάποια κληρονομιά.

Ν.Κ.