Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 15:43

Βαριά καμπάνα σε Αλβανό που λήστευε γέροντες στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Βαριά καμπάνα σε Αλβανό που λήστευε γέροντες στην Τριφυλία

Ποινή κάθειρξης 54 ετών με εκτιτέα τα 25 χρόνια επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε έναν Αλβανό κατηγορούμενο, ο οποίος έμπαινε σε σπίτια γερόντων στην Τριφυλία και μαζί με συνεργούς του, τους χτυπούσαν βάναυσα και τους λήστευαν.

Μετά, αφού έκαναν μια γερή καβάτζα με τα χρυσαφικά που λήστευαν, τα έβαζαν σε τενεκέδες με λάδι και τα έδιωχναν για την Αλβανία. Ο κατηγορούμενος δεν καταδικάζεται για πρώτη φορά για παρόμοιες υποθέσεις, αλλά πρόσφατα κάθισε ξανά στο εδώλιο και τιμωρήθηκε με ποινή κάθειρξης 59 ετών, επίσης για ληστείες σε ηλικιωμένους. Αυτά γίνονταν το 2011 και το 2012, ενώ ο κατηγορούμενος χθες καταδικάστηκε για 4 ληστείες και μια κλοπή, ενώ αθωώθηκε για μια άλλη κλοπή. Οι αστυνομικοί τον έπιασαν τότε ενώ περίμενε στη στάση το λεωφορείο για την Αλβανία, στο Καλό Νερό. Εκείνη την περίοδο, σχεδόν κάθε νύχτα, ληστές έμπαιναν σε σπίτια όπου ζούσαν υπερήλικες, τους βασάνιζαν και έπαιρναν χρήματα και χρυσαφικά.

 

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ

Οι περιπτώσεις για τις οποίες καταδικάστηκε χθες ο κατηγορούμενος αφορούσαν δύο ληστείες ζευγαριών στη Σπηλιά και την Τερψιθέα και μια ακόμα κλοπή χρημάτων από σπίτι ηλικιωμένης. Ενας από τους παθόντες, ο μοναδικός ο οποίος ήρθε για να καταθέσει, περιέγραψε στο δικαστήριο πως έσπασαν τα κάγκελα στο παράθυρο του μπάνιου, στις 10 Μαρτίου του 2012, γύρω στις 3 το πρωί. Εκεί που κοιμόταν άκουσε τη γυναίκα του να βγάζει ένα επιφώνημα και αμέσως μετά ένιωσε να του βάζει το μαχαίρι στο λαιμό ο ένας από τους δύο ληστές. Ο άλλος άρπαξε τη γυναίκα του και την κρατούσε όσο ο συνεργός του χτυπούσε αλύπητα τον ίδιο με γροθιές στην πλάτη και τη μέση, κι όταν προσπάθησε να αντισταθεί και να σπρώξει μακριά το μαχαίρι, ο ληστής έσκισε την παλάμη του και τον ακινητοποίησε βάζοντας το γόνατό του στο στήθος του γέροντα. Οι ληστές άρπαξαν ό,τι βρήκαν μέσα στο σπίτι σε χρήματα και χρυσαφικά, γι’ αυτό και ο μάρτυρας υπέθεσε ότι όσο οι δυο τους κρατούσαν με ξύλο στο κρεβάτι, οι συνεργοί τους έκαναν άνω-κάτω το σπίτι. Και στη ληστεία του άλλου ζευγαριού, στις καταθέσεις τους που διαβάστηκαν, οι ληστές είχαν δράσει με παρόμοιο τρόπο, σπάζοντας τα κάγκελα στο παράθυρο της κουζίνας και έδειραν τα θύματά τους για να μαρτυρήσουν πού έχουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά.

Ο κατηγορούμενος πάντως στην απολογία του επέμενε ότι ήδη έχει δικαστεί και καταδικαστεί για τις ληστείες και μάταια το δικαστήριο μέσω της διερμηνέα προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι αυτές οι υποθέσεις είναι άλλες και όχι εκείνες για τις οποίες είχε καταδικαστεί. Με τα πολλά, τελικά παραδέχτηκε μόνο τη ληστεία του ζευγαριού, του οποίου τα χρυσαφικά βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στον τενεκέ με το λάδι όταν ο κατηγορούμενος συνελήφθη.

Ν.Κ.


NEWSLETTER