Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 09:57

Μεσσηνία: Αθώος για την απόπειρα βιασμού έξω από τη Μικρομάνη

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αθώος για την απόπειρα βιασμού έξω από τη Μικρομάνη

 

 

Αθώος κρίθηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας ο 42χρονος Ελληνας που κατηγορείτο για την απόπειρα βιασμού μιας 43χρονης γυναίκας πέρυσι, το απόγευμα της 26ης Μαΐου, σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια της Μικρομάνης.

Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς μειοψήφησαν μια δικαστής και μια ένορκος. Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει το κακούργημα της απόπειρας βιασμού να μετατραπεί σε ασέλγεια, δηλαδή σε πλημμέλημα. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι τα στοιχεία δεν επαρκούσαν για να οδηγηθεί σε καταδίκη, αφού και ένα βίντεο το οποίο έδειχνε την επίθεση ήταν μακρινό και δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά του άντρα ο οποίος επιτέθηκε από πίσω στην 43χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία για να τη βιάσει.

Ο κατηγορούμενος ως δράστης είχε συλληφθεί το επόμενο πρωί και ο εισαγγελέας και ανακριτής Καλαμάτας είχαν αποφασίσει την προσωρινή του κράτηση στις φυλακές της Τρίπολης, όπου παρέμεινε έγκλειστος μέχρι και την αθώωσή του τη Δευτέρα από το ΜΟΔ Κυπαρισσίας.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ DNA ΤΟΥ

Ο 42χρονος κατηγορήθηκε ότι ακολούθησε το θύμα του από τη Θουρία έως τη Μικρομάνη όταν αυτή πήγε για να αγοράσει τσιγάρα και επέστρεφε. Στο βίντεο από την κάμερα παρακείμενου καταστήματος (το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία), εκεί κοντά όπου η γυναίκα δέχτηκε την επίθεση, απέναντι από το νεκροταφείο της Μικρομάνης, φαίνεται από μακριά ό,τι περιέγραψε και στην κατάθεσή της. Η ίδια αναγνώρισε τον κατηγορούμενο χωρίς καμιά αμφιβολία, τόσο προανακριτικά όσο και στο δικαστήριο, όμως δεν προέκυψαν σε βάρος του ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία, ενώ και ο ίδιος αρνείτο εξαρχής ότι ήταν αυτός ο οποίος διέπραξε την απεχθή πράξη.

Ο δράστης είχε χτυπήσει τη γυναίκα άσχημα στο πρόσωπο με γροθιές, την πέταξε κάτω και την έσυρε στο απέναντι χωράφι από το νεκροταφείο για να την βιάσει. Αυτή αντιστάθηκε, πάλεψε και με χτυπήματα στο κεφάλι και κλοτσιές κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε στο σπίτι της ηλικιωμένης όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο. Εκεί, φώναξε σε βοήθεια δύο γείτονες και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Μέχρι οι αστυνομικοί να φτάσουν, ο δράστης είχε εξαφανιστεί και στο χωράφι μέσα βρήκαν ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που του είχαν πέσει πάνω στην πάλη, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για εξέταση DNA. Ωστόσο, όπως ο συνήγορος του κατηγορούμενου Γιώργος Ράλλης είπε στην “Ε”, στα γυαλιά ηλίου τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας δεν βρήκαν το DNA του εντολέα του.

Ν.Κ. 

 


NEWSLETTER