Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 19:25

Μεσσηνία: Το δικαστήριο δεν πείστηκε για την ερωτική αντιζηλία με αστυνομικό

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Το δικαστήριο δεν πείστηκε για την ερωτική αντιζηλία με αστυνομικό

Ενόχους όπως και πρωτόδικα έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι μέσα στο Μάρτιο του 2016 έκαναν 14 κλοπές, ρημάζοντας στο πέρασμά τους σπίτια, αυτοκίνητα και περίπτερα σε Μεσσηνία και Αρκαδία.

Συγκεκριμένα, ένας 45χρονος Νησιώτης με βαρύ ποινικό μητρώο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 χρόνων και ένας νεαρός Βούλγαρος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 χρόνων, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρωτόδικα, μαζί τους στο εδώλιο είχαν καθίσει επίσης ένας 24χρονος Βούλγαρος και ένας 21χρονος ομοεθνής του, καθώς και άλλοι δύο 20χρονοι Ελληνες, οι οποίοι δεν είχαν ασκήσει έφεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την ομάδα των υπολοίπων, δρούσαν και δύο ανήλικοι από τη Μεσσήνη (σ.σ. 14 και 17 ετών, οι οποίοι δικάστηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων) και ο 45χρονος κατηγορήθηκε ότι τους ανάγκαζε με τη βία να κλέβουν. Μάλιστα, ο Νησιώτης κατηγορούμενος υποστήριξε χθες στην απολογία του ότι ο αστυνομικός που τον κατηγόρησε, το έκανε για να τον εκδικηθεί επειδή ήταν... ερωτικοί αντίζηλοι. Ετσι, ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, ο αστυνομικός βρήκε την ευκαιρία να τον εκδικηθεί, γιατί η γυναίκα που διεκδίκησαν και οι δύο, προτίμησε το Νησιώτη!

 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αξία των κλοπιμαίων της ομάδας ξεπερνά τα 22.000 ευρώ, ενώ οι κλοπές διαπράχθηκαν από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου του 2016 με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, και συγκεκριμένα: 4 κλοπές και μία απόπειρα σε περίπτερα στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, 4 κλοπές σε αυτοκίνητα και στις δύο προαναφερόμενες πόλεις, μία κλοπή στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης, απ' όπου αφαίρεσαν 70 ευρώ, καθώς και μία απόπειρα σε γραφείο τελετών επίσης στη Μεσσήνη. Στην Αρκαδία διέπραξαν 3 κλοπές σε σπίτια στη Μεγαλόπολη και στο Λεοντάρι.

Ν.Κ.


NEWSLETTER