Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 19:05

Καλαμάτα: Στο εδώλιο 4 τσιγγάνοι για κλοπή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων

Γράφτηκε από την

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη 4 Ελλήνων τσιγγάνων για την κλοπή ανταλλακτικών αξίας 3.000 ευρώ από μάντρα στην Καλαμάτα και παλετών και εξαρτημάτων αξίας 25.000 ευρώ από το λιοτρίβι του Συνεταιρισμού Δάρα.

Ο γείτονας του παθόντα με τα ανταλλακτικά είδε στις 2 Μαρτίου του 2014 τέσσερις τσιγγάνους (αναγνώρισε τον έναν) να κόβουν τον τσίγκο της περίφραξης και να φορτώνουν σε αγροτικό 90 σούστες και άλλα ανταλλακτικά. Ηταν Κυριακή μεσημέρι και αμέσως πήρε τηλέφωνο τον γείτονά του, κι όταν του είπε ότι αυτός δεν έχει πει σε κανέναν τσιγγάνο να φορτώσει πράγματα, επέστρεψε και τους φώναξε “τι κάνετε εδώ”, αλλά αυτοί ούτε που έδωσαν σημασία και συνέχισαν λέγοντάς του ότι το... αφεντικό τούς είπε να πάρουν τα παλιοσίδερα.

Στην άλλη περίπτωση, ένας από τους παραγωγούς και μέλος του συνεταιρισμού (ο οποίος παρίσταται με δικηγόρο ως πολιτική αγωγή) έφευγε για ταξίδι στην Αθήνα, όταν συνάντησε στο δρόμο του, έξω από το χωριό Δροσιά, ένα αγροτικό με δύο μέσα και το αυτοκίνητο με τις παλέτες του συνεταιρισμού! Πήρε λοιπόν τηλέφωνο έναν άλλον παραγωγό και μέλος και έδωσε τις πινακίδες. Οταν ο παραγωγός που ειδοποίησε πήγε στο λιοτρίβι, αντίκρισε την πόρτα παραβιασμένη και εκτός από τις παλέτες να λείπουν ακόμα ένας κοχλίας με το μοτέρ και μια ζυγαριά, όλα μαζί αξίας 25.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ στις 24 του ίδιου μήνα, οι δύο από τους κατηγορούμενους φέρονται ότι έκλεψαν ένα ποδήλατο και ένα κασετόφωνο από αυτοκίνητο στην Μικρομάνη. Την κλοπή αυτή -και μόνο για το κασετόφωνο- παραδέχτηκε ο ένας από τους κατηγορούμενους. Πάντως στις απολογίες τους, για όσους υπήρχαν μαρτυρίες ή άλλα στοιχεία για την ενοχή τους, υποστήριξαν ότι δεν είχαν αξία αυτά που πήραν, αλλά ήταν σάπια και πεταμένα. Αλλος προσπάθησε να απαλλάξει συγκατηγορούμενούς του, λέγοντας ότι κάποιος τρίτος, άσχετος με τη δίκη, ήταν μαζί του.

Ν.Κ.